ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Χρίεκσπορ - Π. Τσιτσιπάς 2-0: Ο Πέτρος έζησε τη συμμετοχή, αλλά αποκλείστηκε στον 1ο γύρο από τον Ολλανδό

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς στο Davis Cup
Ο Πέτρος Τσιτσιπάς στο Davis Cup PHOTO CREDITS: INTIME SPORTS

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς έχασε με κάτω τα χέρια με 2-0 σετ (6-2, 6-3) από τον Ολλανδό Τάλον Χρίκεσπορ, αποκλείστηκε από τη συνέχεια του μονού ανδρών και πλέον στρέφει την προσοχή του στον μεγάλο στόχο του μεταλλίου στο διπλό με συμπαίκτη τον αδερφό του, Στέφανο.

Εμφανώς απροετοίμαστος μετά τη συμμετοχή του την τελευταία στιγμή στο τουρνουά του μονού ανδρών, ο Πέτρος Τσιτσιπάς έχασε εύκολα με 2-0 σετ (6-2, 6-3) από τον Ολλανδό Τάλον Χρίκεσπορ και αποκλείστηκε μόλις από τον 1ο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πλέον, ο 33χρονος Έλληνας τενίστας θα επικεντρωθεί στον αρχικό του στόχο, που δεν είναι άλλος από ένα μετάλλιο με τον αδερφό του, Στέφανο, στο διπλό ανδρών.

Το ματς

Η ανωτερότητα του Χρίεκσπορ (Νο.27) ήταν εμφανής από το ξεκίνημα του αγώνα. Μόλις στο δεύτερο game ο Ολλανδός κατάφερε να σπάσει το σερβίς του Πέτρου Τσιτσιπά, κάτι που έκανε και στο όγδοο game για να πάρει το πρώτο σετ με 6-2.

Τα δύο μοναδικά game που κέρδισε ο Έλληνας τενίστας ήταν για να μειώσει σε 3-1 και 4-2, ενώ ο Χρίεκσπορ είχε και δύο love σέρβις games (3-0 και 5-2).

Στο δεύτερο σετ ο Πέτρος Τσιτσιπάς ήταν εμφανώς πιο ανταγωνιστικός. Κράτησε το σερβίς του στο δεύτερο game ισοφαρίζοντας προσωρινά σε 1-1, ενώ στο τέταρτο αν και έσβησε ένα break point, δεν μπόρεσε να αποφύγει εν τέλει το break, με αποτέλεσμα ο Χρίκεσπορ να το εκμεταλλευτεί και με ένα σερί 3-0 να αποσπαστεί με 4-1.

Ο 33χρονος Έλληνας μείωσε σε 4-2, αλλά με το τρίτο του love σέρβις game στον αγώνα ο Ολλανδός ξέφυγε ξανά με τρία games διαφορά (5-2).

Στο όγδοο game του δεύτερου σετ ο Τσιτσιπάς κατάφερε να σβήσει δύο ακόμη break point κάνοντας το 5-3, πριν το νούμερο 27 της παγκόσμιας κατάταξης βάλει τέλος στον αγώνα κερδίζοντας το έκτο του game στο σετ (6-3) με χαρακτηριστική άνεση.

Το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Όλα τα νέα και ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι εδώ! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και παρακολούθησε live την εξέλιξη των αθλημάτων και την κατάταξη των μεταλλίων στο Olympic Games
Matchcenter
.

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24, αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ