ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

Cincinnati Open: Από την αρχή στα (πολύ) δύσκολα η Σάκκαρη

Η Σάκκαρη πανηγυρίζει τον κερδισμένο πόντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
Η Σάκκαρη πανηγυρίζει τον κερδισμένο πόντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο PHOTO CREDITS: Ⓒ 2021 SETH WENIG / ASSOCIATED PRESS

Η κλήρωση που έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου (14/8) στο Σινσινάτι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια από τις πιο δύσκολες κληρώσεις στην καριέρα της Μαρίας Σάκκαρη, καθώς θα αντιμετωπίσει την Αντζελίκ Κέρμπερ.


Η κλήρωση που έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου (14/8) στο Σινσινάτι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια από τις πιο δύσκολες κληρώσεις στην καριέρα της Μαρίας Σάκκαρη, μιας και από την αρχή η Ελληνίδα τενίστρια αντιμετωπίζει αντιπάλους με μεγάλη εμπειρία, αλλά και παίκτριες ανερχόμενες στο Tour.

Η αρχή θα γίνει απέναντι στην πρώην Νο1 του κόσμου, την Γερμανίδα Αντζελίκ Κέρμπερ, η οποία έχει μεν να αγωνιστεί από το Wimbledon, όπου και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, αλλά παραμένει να είναι μια έμπειρη παίκτρια, αλλά και αρκετά επικίνδυνη σε σκληρές επιφάνειες.

Μπορεί η Σάκκαρη να την κέρδισε στην αρχή της σεζόν στο "ειδικό" τουρνουά της Μελβούρνης λίγο πριν από το Australian Open, αλλά η Γερμανίδα παίζει πολύ καλύτερο τένις από τότε.

Σε περίπτωση που η Σάκκαρη καταφέρει να περάσει την φιναλίστ του 2016 στο Σινσινάτι, θα πέσει και πάλι πάνω στην Ελίνα Σβιτολίνα, από την οποία ηττήθηκε έστω και δύσκολα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Από εκεί και πέρα ο 3ος γύρος θα έχει παίκτριες όπως την ανερχόμενη Σλοβένα Ταμάρα Ζίντανσεκ, την εξαιρετική breaker Γέλενα Οσταπένκο ή την Αμερικανίδα Τζένιφερ Μπρέιντι, από την οποία η Σάκκαρη είχε ηττηθεί εύκολα στο Wimbledon.

Κι αν μπορέσει να ξεπεράσει όλους τους "σκοπέλους" η Ελληνίδα τενίστρια στα προημιτελικά θα βρει μια εκ των Πέτρα Κβίτοβα και Ονς Ζαμπέρ που έφτασε μέχρι τις "8" σε Wimbledon και Μόντρεαλ ή την Πολωνή Ίγακ Σφιόντεκ, κόντρα στην οποία η Σάκκαρη έκανε... πάρτι στο Roland Garros.

Σε μια πιθανή συμμετοχή στα ημιτελικά οι υποψήφιες για την Σάκκαρη είναι η Νο1 του κόσμου Άσλεϊ Μπάρτι, η κάτοχος του τίτλου το 2017, Γκαμπρίνιε Μουγκουρούθα, η κάτοχος του Roland Garros, Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα, ενώ μπορεί να συναντήσει ακόμη και πάλι την Βικτόρια Αζαρένκα (κάτοχος του περσινού τίτλου), από την οποία ηττήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Μόντεραλ.

Πιθανό μονοπάτι

  • 1ος Γύρος: Αντζελίκ Κέρμπερ
  • 2ος Γύρος: Ελίνα Σβιτολίνα
  • 3ος Γύρος: Γέλενα Οσταπένκο/Ταμάρα Ζίντανσεκ/Τζένιφερ Μπρέιντι
  • Προημιτελικά: Ονς Ζαμπέρ/Πέτρα Κβίτοβα/Ίγκα Σφιόντεκ
  • Ημιτελικά: Άσλεϊ Μπάρτι/Γκαμπρίνιε Μουγκουρούθα/Βικτόρια Αζαρένκα, Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα
  • Τελικός: Αρίνα Σαμπαλένκα/Καρολίνα Πλίσκοβα/Μπιάνκα Αντρεέσκου/Ναόμι Οσάκα

Ξεχωρίζει η Σαμπαλένκα στο κάτω ταμπλό

Στο κάτω μέρος του ταμπλό ξεχωρίζει η παρουσία της Αρίνα Σαμπαλένκα, η οποία ήδη βρίσκεται στα ημιτελικά του Μόντρεαλ. Η Νο3 του κόσμου, δείχνει η πιο φορμαρισμένη, παρά το γεγονός ότι το μονοπάτι της δεν θα είναι και τόσο εύκολο.

Το ξεκίνημα της έχει αρκετές παγίδες, με τον πρώτο της αγώνα να είναι (θεωρητικά) κόντρα στην Ισπανίδα Πόλα Παντόσα, ενώ στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει την φιναλίστ του Wimbledon, Καρολίνα Πλίσκοβα.

Στο 4ο section τα λογικά φαβορί για να φτάσουν στα προημιτελικά είναι η Μπιάνκα Αντρεέσεκου και η Ναόμι Οσάκα. Δύο τενίστριες με μεγάλη ποιότητα, αλλά με τα λιγότερα παιχνίδια στο Tour από κάθε άλλη παίκτρια.

Ούτε η Τσέχα Καρολίνα Μούκοβα θα είναι εύκολος αντίπαλος για την Αντρεέσκου στον 2ο γύρο και εφόσον φυσικά η Μούκοβα ξεπεράσει την Γιοχάνα Κόντα που είναι αμφίβολη μετά τον τραυματισμό της στο Μόντρεαλ, αλλά ούτε και η Οσάκα θα περάσει εύκολες στιγμές στο κορτ από την 17χρονη Κόρι Γκοφ στον 2ο γύρο.

Πιθανοί προημιτελικοί

  • Άσλεϊ Μπάρτι - Γκαμπρίνιε Μουγκουρούθα
  • Ελίνα Σβιτολίνα - Ίγκα Σφιόντεκ
  • Καρολίνα Πλίσκοβα - Αρίνα Σαμπαλένκα
  • Μπιάνκα Αντρεέσκου - Ναόμι Οσάκα

Πηγή: Tennis24

TAGS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ