ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Cincinnati Open: Βατή κλήρωση για τον Τσιτσιπά που δείχνει σε σούπερ φόρμα στο Τορόντο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς από τον αγώνα του με τον Κολσράιμπερ στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο | 25 Ιουλίου 2021
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς από τον αγώνα του με τον Κολσράιμπερ στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο | 25 Ιουλίου 2021 SPORTSIMAGES.GR

Η κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο Σινσινάτι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιδανική για τον Στέφανο Τσιτσιπά με βάση πάντα την εικόνα που δείχνει αυτή την εβδομάδα στα κορτ του Τορόντο. 

Η κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο Σινσινάτι τα ξημερώματα του Σαββάτου (14/8) θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιδανική για τον Στέφανο Τσιτσιπά με βάση πάντα την εικόνα που δείχνει ο Νο3 του κόσμου αυτή την εβδομάδα στα κορτ του Τορόντο.

Ο Τσιτσιπάς, όπου θα αγωνιστεί στον ημιτελικό του καναδικού όπεν απέναντι στον Αμερικανό big-server, Ρέιλι Οπελκα, θα ξεκινήσει την πορεία του από τον 2ο γύρο έχοντας ως πρώτο αντίπαλο τον νικητή από την αναμέτρηση του Σεμπάστιαν Κόρντα με τον Σέρβο Λάσλο Τζέρε.

Το λογικό φαβορί δείχνει να είναι ο Αμερικανός, ο οποίος όμως την περασμένη εβδομάδα αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στη μέση γεγονός που τον υποχρέωσε να αποσύρει τη συμμετοχή του από το Τορόντο.

Ο περισσότερο... χωματάς Τζέρε, ο οποίος τον περασμένο μήνα έκανε το back to back σε ημιτελικούς στα χωμάτινα τουρνουά σε Αμβούργο και Γκστααντ έχει αγωνιστεί μόλις μια φορά κόντρα στον Τσιτσιπά, το 2016 όπου και είχε ηττηθεί στα 3 sets.

Στον 3ο γύρο ο 23χρονος αναμένεται να αντιμετωπίσει είτε τον Ιταλό Λορέντζο Σονέγκο, είτε τον Χιλιανό Κριστιάν Γκαρίν, ενώ στα προημιτελικά οι υποψήφιοι θα είναι οι Κάρεν Χατσάνοφ, Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ και Ματέο Μπερετίνι.

Κόντρα στον "ασημένιο" του Τόκιο, ο Τσιτσιπάς έκανε... περίπατο στο Τορόντο, ο Αλιασίμ ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο την περιοδεία του στην Β. Αμερική γνωρίζοντας πρόωρο αποκλεισμό στο Τορόντο, ενώ ο Μπερετίνι θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση από τον τελικό του Wimbledon.

Στα ημιτελικά ο περσινός ημφιναλίστ αναμένεται να βρει μπροστά του τον "χρυσό" Ολυμπιονίκη του Τόκιο Αλεξάντερ Ζβέρεφ ή στην πιο... απίθανη περίπτωση τον Νορβηγό Κάσπερ Ρουντ, τον οποίον κέρδισε επίσης εύκολα στο Τορόντο.

Πιθανό μονοπάτι

  • 2ος Γύρος: Λάσλο Τζέρε/Σεμπάστιαν Κόρντα
  • 3ος Γύρος: Λορέντζο Σονέγκο/Κριστιάν Γκαρίν
  • Προημιτελικά: Κάρεν Χατσάνοφ/Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ/Ματέο Μπερετίνι
  • Ημιτελικά: Αλεξάντερ Ζβέρεφ/Κάσπερ Ρουντ
  • Τελικός: Ντανιίλ Μεντβέντεφ/Αντρέι Ρούμπλεφ/Ντένις Σαποβάλοφ

Δύσκολα για Μεντβέντεφ

Σε αντίθεση με τον Τσιτσιπά ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ θα έχει σαφώς πιο δύσκολο έργο, έχοντας στο δικό του section παίκτες όπως τον Αλεξάντερ Μπούμπλικ, ο οποίος τον δυσκόλεψε πολύ στο Τορόντο, τον περσινό ημιφιναλίστ Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ, τον Χούμπερτ Χουρκάτς που κέρδισε με ανατροπή στον προημιτελικό του Τορόντο, τον Άντι Μάρεϊ, αλλά και τον "χάλκινο" του Τοκίο, Πάμπλο Καρένιο Μπούστα από τον οποίον αποκλείστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Φυσικά, δύσκολη θα είναι και η πρεμιέρα του καθώς λογικά θα αντιμετωπίσει τον φορμαρισμένο Αμερικανό Μακένζι ΜακΝτόναλντ, ο οποίος έφτασε μέχρι τον τελικό του τουρνουά της Ουάσιγκτον.

Στο 2ο section του πάνω ταμπλό ο Αντρέι Ρούμπλεφ για να φτάσει στα προημιτελικά θα πρέπει να ξεπέρασε αρκετές "παγίδες" όπως αυτή που θα προσπαθήσει (θεωρητικά) να του βάλει ο συμπατριώτης του, Ασλάν Καράτσεφ και μάλιστα από την αρχή (2ος γύρος).

Από τη μεριά ο Ντένις Σαποβάλοφ, που βρίσκεται στο κάτω μέρος του section, θα κληθεί να ξεπεράσει τις προκλήσεις των Τζόν Ίσνερ, αλλά και του Γιανίκ Σίνερ μέχρι να φτάσει στους "8" της διοργάνωσης.

Πιθανοί προημιτελικοί

  • Ντανιίλ Μεντβέντεφ - Πάμπλο Καρένιο Μπούστα
  • Αντρέι Ρούμπλεφ - Ντένις Σαποβάλοφ
  • Κάσπερ Ρουντ - Αλεξάντερ Ζβέρεφ
  • Στέφανος Τσιτσιπάς - Ματεό Μπερετίνι

Πηγή: Tennis24

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ