ATP

Erste Bank Open: Το σήκωσε στη Βιέννη ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, νίκησε 2-0 τον Τιάφο

 Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ πανηγυρίζει την κατάκτηση του τροποαίου του Estre Bank
Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ πανηγυρίζει την κατάκτηση του τροποαίου του Estre Bank © 2021 LISA LEUTNER / AP IMAGES

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ παραμένει άχαστος σε τελικούς μέσα στο 2021. Το απόγευμα της Κυριακής κέρδισε -και- τον Φράνσις Τιάφο στη Βιέννη, κατακτώντας τον 5ο τίτλο του μέσα στη σεζόν, βελτιώνοντας το ρεκόρ τελικών του στο 5-0.

Ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο Erste Bank Open και 18ος ΑΤΡ τίτλος καριέρας. Μετά από μια ώρα και 36 λεπτά αγώνα, ο "Σάσα" επικράτησε της μεγάλης έκπληξης της διοργάνωσης με 7-5, 6-4 και έφτασε στο πολυπόθητο τρόπαιο.

Αυτήν είναι η 4η φορά που ο Ζβέρεφ στέφεται πρωταθλητής σε τουρνουά της σειράς ΑΤΡ 500, μετά τους τίτλους που κατέκτησε σε Ουάσιγκτον (2017, 2018) και Ακαπούλκο (2021).

Για να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, χρειάστηκε να κερδίσει κατά σειρά, τους: Κραϊνοβιτς, Ντε Μινόρ, Οζέρ Αλιασίμ, Αλκαράθ και Τιάφο. Μόνο οι Ντε Μινόρ και Αλιασίμ κατάφεραν να του αποσπάσουν set.

Αν και ο Αμερικανός φιναλίστ το πάλεψε μέχρι τέλους, δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από το ματς, από τη στιγμή που ο Ζβέρεφ σέρβιρε με 82%(!) επιτυχία στο 1ο σερβίς του.

Πιο συγκεκριμένα, έπαιξε 46 πόντους (37/46) πίσω από το 1ο σερβίς του και μόλις... 10 πόντους (6/10) πίσω από το 2ο.

Ακόμη ένα masterclass του Γερμανού από τη βασική γραμμή, που πλαισιώθηκε από τις εξαιρετικές επιστροφές του στο 2ο σερβίς του Τιάφο. Ο Νο49 τενίστας του κόσμου κέρδισε 47/81 πόντους πίσω από το σερβίς του, έχοντας 50% επιτυχία πίσω από το 2ο (14/28).

Με 3/9 break points ολοκλήρωσε τον τελικό ο Νο2 του ταμπλό, με τον Τιάφο, αντίστοιχα, να μετράει 1/2.

Παρά την ήττα του στον τελικό της Βιέννης, ο 23χρονος Αμερικανός, την ερχόμενη Δευτέρα θα εξαργυρώσει την εξαιρετική πορεία του στο Erste Bank Open, κερδίζοντας οκτώ θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ (Νο41).

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ