ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ

Φέντερερ: "Δεν έδωσα στον Τζόκοβιτς τον σεβασμό που του άξιζε"

Ο Ρότζερ Φέντερερ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Wimbledon σε ειδική τελετή για τα 100 χρόνια του Major
Ο Ρότζερ Φέντερερ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Wimbledon σε ειδική τελετή για τα 100 χρόνια του Major © 2022 KIRSTY WIGGLESWORTH/ASSOCIATED PRESS

Ο Ρότζερ Φέντερερ μίλησε στο ντοκιμαντέρ που θα κυκλοφορήσει για εκείνον για τον άλλοτε μεγάλο του αντίπαλο Νόβακ Τζόκοβιτς και τόνισε πως αισθάνεται ότι δεν έδωσε τον σεβασμό που άξιζε να δώσει στον Σέρβο τενίστα στις πρώτες τους αναμετρήσεις.

Ο Ρότζερ Φέντερερ έκανε αναφορά στο ντοκιμαντέρ που θα κυκλοφορήσει για εκείνον, στον άλλοτε μεγάλο του αντίπαλο Νόβακ Τζόκοβιτς και σημείωσε πως αισθάνεται ότι στην αρχή της καριέρας τους δεν έδωσε τον σεβασμό που άξιζε στον "Νόλε" λόγω των τεχνικών λαθών που σημείωνε στους πρώτους αγώνες ανάμεσα τους.

"Έπαιξα εναντίον του στο Μόντε Κάρλο την πρώτη φορά το 2006 και βγήκα από το γήπεδο και σκέφτηκα, "Ναι, εντάξει". Αν και υπήρχε κάποια προσδοκία γύρω από αυτό, στην πραγματικότητα δεν ήμουν απόλυτα πεπεισμένος. "Δεν νομίζω ότι έδωσα στον Νόβακ τον σεβασμό που του άξιζε για τα τεχνικά του λάθη".

"Θεωρούσα ότι ο Νόβακ είχε πολύ ακραίο κράτημα στο forehand και το backhand του δεν ήταν τόσο ομαλό όσο τώρα, κατά τη γνώμη μου. Αλλά μετά το διόρθωσε πολύ καλά και έγινε ένα απίστευτο "τέρας" στο γήπεδο" , σημείωσε ο Ελβετός πρώην τενίστας.

Ο Φέντερερ αναφέρθηκε και στην στάση που είχαν οι φανς του απέναντι στον Τζόκοβιτς: "Στην αρχή οι θαυμαστές μου δεν τον συμπάθησαν γιατί θεωρούσαν ότι, "ο Ρότζερ είναι λίγο πιο χαριτωμένος, το κάνει με ευκολία. Και τότε ο Νόβακ έδειξε έντονο χαρακτήρα και απίστευτη επιθυμία να κερδίσει με οποιοδήποτε κόστος."

Παράλληλα ο κάτοχος 20 grand slams τόνισε πως θεωρεί ότι ο "Νόλε" είναι σε κάποια σημεία παρεξηγημένος από το ευρύ κοινό: "Έχει παρεξηγηθεί λίγο. Τον κοιτάζω μέσα από το πρίσμα των μέσων ενημέρωσης και βλέπω το είδος του ανθρώπου που είναι. Αν του αφαιρέσετε το παιχνίδι, ποιος είναι; Ποιες είναι οι αξίες του; Ξέρω ότι νοιάζεται πολύ για την οικογένειά του".

TAGS ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ