ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Φούτσοβιτς - Τσιτσιπάς 0-3: Ο Στέφανος δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά πήρε την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Roland Garros

Φούτσοβιτς - Τσιτσιπάς 0-3: Ο Στέφανος δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά πήρε την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Roland Garros
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην πρεμιέρα του στο Roland Garros 2024 @2024 AP IMAGES/AURELIEN MORISSARD

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο.9) υπέταξε μετά από σχεδόν δύο ώρες τον Μάρτον Φούτσοβιτς (Νο.53) με 3-0 σετ (6-7, 4-6, 1-6) και έκλεισε θέση για τον δεύτερο γύρο του Roland Garros.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο9) μπήκε με το δεξί στο δεύτερο Grand Slam της σεζόν.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κέρδισε μετά από σχεδόν δύο ώρες αγώνα με 3-0 σετ (6-7, 4-6, 1-6) τον Μάρτον Φούτσοβιτς και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Roland Garros.

Ο 25χρονος δυσκολεύτηκε αρκετά στα πρώτα δύο σετ να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Ούγγρου, ο οποίος στο τρίτο σετ παραδόθηκε στην ανωτερότητα του Τσιτσιπά με συνέπεια η "σεμνή τελετή" να λάβει τέλος και τον Έλληνα τενίστα να στρέφει πλέον την προσοχή του στην επόμενη φάση.

Το ματς

Ο Στέφανος μπήκε ιδανικά στο παιχνίδι, καθώς "έσβησε" το break point του Φούτσοβιτς και πήρε το πρώτο game, με τον Ούγγρο να απαντάει με το ίδιο νόμισμα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Έκτοτε οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους, με συνέπεια το σετ να οδηγηθεί στο tie break. Εκεί ο Τσιτσιπάς έδειξε την πνευματική του ετοιμότητα, βρέθηκε δύο φορές με την πλάτη στον τοίχο (3-0 και 7-6), ωστόσο έφερε την κατάσταση στα μέτρα του και με 9-7 πόντους πήρες το 13ο game και πανηγύρισε το πρώτο σετ στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο σετ ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας μπήκε με ανεβασμένη ψυχολογία και έκανε με το "καλησπέρα" break στον Φούτσοβιτς, ο οποίος με ένα ξέσπασμα στα μισά του σετ έκανε το εις βάρος του 1-3, 4-3 μεταφέροντας την πίεση στην πλευρά του Τσιτσιπάς.

Ο Στέφανος όμως για ακόμα μια φορά στο παιχνίδι έδειξε σφυγμό. Με δικό του σερί τριών νικηφόρων game έκλεισε το σετ με 6-4 και έκανε το 2-0.

Στο τρίτο σετ τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά. Ο Φούτσοβιτς έμεινε από δυνάμεις, ο Τσιτσιπάς ανέβασε ταχύτητα, έχασε μόλις ένα game, το τρίτο, και με 6-1 πανηγύρισε την πρόκρισή του στον δεύτερο γύρο του Roland Garros.

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ROLAND GARROS ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ