ΕΛΛΑΔΑ

Γαλλικά εμπόδια για Σάκκαρη και Τσιτσιπά

Οι Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς
Οι Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς © 2021 PATRICK SEMANSKY/AP IMAGES

Μετά τη σύντομη παρουσία τους στα χορτάρινα τουρνουά της προηγούμενης εβδομάδας, Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη ρίχνονται σήμερα στη μάχη των ATP/WTA 500 τουρνουά που αγωνίζονται αυτή την εβδομάδα σε Χάλε και Βερολίνο αντίστοιχα.

Η Μαρία Σάκκαρη, Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης, καταλαμβάνει το Νο2 του ταμπλό στο bett1open και στον πρώτο αγώνα της ημέρας στο κεντρικό court (12:00GR) αντιμετωπίζει την qualifier Λεόλια Ζανζάν για τον 1ο γύρο της χορτάρινης διοργάνωσης.

Προερχόμενη από τον αποκλεισμό στις "8" του Νότιγχαμ από την μετέπειτα πρωταθλήτρια, Μπεατρίζ Χαντάτ Μάια, η 26χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα αντιμετωπίσει για δεύτερη φορά τη συνομήλική της Γαλλίδα, Νο160 στον κόσμο, έχοντας ηττηθεί το μακρινό 2013 στο Μποριόλ.

Τη νικήτρια της αναμέτρησης περιμένει στο 2ο γύρο η Ντάρια Σαβίλ.

Πέτκοβιτς-Μουγκουρούθα και Σαμπαλένκα-Κουντερμέτοβα τα άλλα σημαντικά ματς της ημέρας στη Στουτγκάρδη.

Λίγο αργότερα (16:00GR, COSMOTE SPORT 6 HD) και λίγο βορειότερα στη Γερμανία, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Μπενζαμίν Μπονζί για τον 1ο γύρο του Terra Wortman Open στο Χάλε με τον 26χρονο Γάλλο να βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του καταλαμβάνοντας το career high No52 της ATP.

Ο Τσιτσιπάς, Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά στο Χάλε μετά το ντεμπούτο του το 2018 και θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τον αποκλεισμό στα προημιτελικά της Στουτγκάρδης, την περασμένη εβδομάδα, από τον Άντι Μάρει.

Ο νικητής θα αντιμετωπίσει στο 2ο γύρο τον αντίστοιχο της αναμέτρησης Κύργιος-Αλτμάιερ που αγωνίζονται λίγο νωρίτερα (14:30GR).

Πηγή: Tennis24

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ATP WTA ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ