ATP

Γκίρον - Τσιτσιπάς 0-2: Με φόρα στα ημιτελικά του Ακαπούλκο ο Στέφανος

Stefanos Tsitsipas of Greece celebrates a point during a match against to Marcos Giron of the U.S. in the quarterfinal of the Mexican Open tennis tournament in Acapulco, Mexico, Thursday, Feb. 24, 2022. (AP Photo/Eduardo Verdugo)
Stefanos Tsitsipas of Greece celebrates a point during a match against to Marcos Giron of the U.S. in the quarterfinal of the Mexican Open tennis tournament in Acapulco, Mexico, Thursday, Feb. 24, 2022. (AP Photo/Eduardo Verdugo) 2022 AP PHOTO/EDUARDO VERDUGO

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέρασε και το εμπόδιο του Αμερικανού Μάρκους Γκίρον και επικρατώντας με 2-0 σετ προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά στο Ακαπούλκο, όπου θα αντιμετωπίσει τον Κάμερον Νόρι.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκλεισε τη θέση του στα ημιτελικά του τουρνουά στο Ακαπούλκο επικρατώντας με 2-0 σετ του Αμερικανού Μάρκους Γκίρον σε 77 λεπτά. Ο Έλληνας, Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης συνέχισε δυναμικά την πορεία του στο τουρνουά και θα βρεθεί στα ημιτελικά για δεύτερη συνεχή χρονιά. Εκεί θα βρει απέναντί του τον Βρετανό (Νο12) Κάμερον Νόρι που επικράτησε του Γκόγιοβτσικ με 2-0 σετ.

Ο Στέφανος μίλησε όταν χρειαζόταν, έμεινε ψύχραιμος στα κρίσιμα σημεία όταν ο αντίπαλός του πίεσε και συνεχίζει να βλέπει μακριά στο Μεξικό δίχως να έχει χάσει ακόμα σετ. Ο Τσιτσιπάς έκανε το μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ του ματς, όμως ο Γκίρον τον απείλησε στη συνέχεια με τέσσερα μπρέικ πόιντ, κάτι που ο Έλληνας πρωταθλητής διαχειρίστηκε με ψυχραιμία και συγκέντρωση στο πλάνο του, καθαρίζοντας το πρώτο σετ με 6-3.

Το ξεκίνημά του στο δεύτερο σετ ήταν ιδανικό καθώς έκανε μπρέικ στο σερβίς του Γκίρον, ένα μπρέικ που του έδωσε από το ξεκίνημα "αέρα" και αυτοπεποίθηση. Ο Στέφανος έκανε το καθήκον του, κράτησε το σερβίς του στην διάρκεια του σετ και έφτασε με σχετική άνεση στα ημιτελικά του τουρνουά στο Μεξικό.

TAGS ATP ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ