MADRID OPEN

Γουάνγκ – Σάκκαρη 0-2: Δύσκολη, αλλά νικηφόρα η πρεμιέρα της Μαρίας στο Madrid Open

Maria Sakkari of Greece reacts during the 3rd round of the women's singles match against Wang Xinyu of China in the China Open tennis tournament at the Diamond Court in Beijing, Thursday, Oct. 5, 2023. (AP Photo/Andy Wong) AP

Δύο ώρες χρειάστηκε η Μαρία Σάκκαρη (Νο82) για να πετάξει εκτός Madrid Open τη Σίνγιου Γουάνγκ (Νο41) και να πάρει αυτή με 2-0 σετ [6-4, 7-6 (7)] την πρόκριση για τον 2ο γύρο του 1000αριού τουρνουά. Στον πλευρό της κορυφαίας Ελληνίδας τενίστριας βρέθηκε μετά από 14 μήνες ξανά και ο προπονητής Τόμι Χιλ.

Ποδαρικό με το δεξί έκανε στο Madrid Open του 2025 η Μαρία Σάκκαρη (Νο82), που στην πρεμιέρα της στο 1000άρι τουρνουά νίκησε με 2-0 σετ [6-4, 7-6 (7)] τη Σίνγιου Γουάνγκ (Νο41).

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, που το 2023 έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης, τα “βρήκε σκούρα” απέναντι στην Κινέζα, όμως μετά από σχεδόν δύο ώρες πανηγύρισε την πρόκριση για τον 2ο γύρο, στον οποίον θα αντιμετωπίσει την Πολωνή Μάγκντα Λινέτ.

Στην πλευρά της Σάκκαρη βρέθηκε μετά από 14 μήνες και ο προπονητής Τόμι Χιλ, που θυμίζουμε ότι είχαν συνεργαστεί για έξι χρόνια πριν διακόψουν τη συνεργασία τους τον Φεβρουάριο του 2024.

Το ματς

Η Σάκκαρη άρχισε καλά την πρεμιέρα της στο τουρνουά της Μαδρίτης, παίρνοντας το πρώτο game, με την Γουάνγκ να ισοφαρίζει με love service game.

Η Κινέζα έκανε την αρχή στα break, με τη Σάκκαρη να “απαντάει” με το ίδιο νόμισμα για το 2-2.

Οι δύο τενίστριες στη συνέχεια υπερασπίστηκαν τα σερβίς τους, σώζοντας break points. Η Γουάνγκ στο όγδοο game και η Ελληνίδα στο ένατο.

Το μεγαλύτερο game του αγώνα παίχτηκε στο φινάλε του πρώτου σετ. Η Σάκκαρη απώλεσε πέντε ευκαιρίες για να τελειώσει το σετ και να κάνει το 1-0, η Κίνεζα έδειξε το πόσο σκληρή αντίπαλος είναι, όμως η 29χρονη Ελληνίδα δεν “πέταξε” και την έκτη της ευκαιρίας για το 6-4.

Στο δεύτερο σετ η Σάκκαρη μπήκε με την αυτοπεποίθηση στα ύψη, προηγήθηκε με 3-0 στα game, για να επιστρέψει η Γουάνγκ με ένα δικό της 3-0 σερί, φέρνοντας το σετ στην απόλυτη ισορροπία (3-3).

Τα πάντα κρίθηκαν στο tie-break, με τη Σάκκαρη να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο (7-6), αλλά την Κινέζα να λυγίζει από την πίεση, να υποπίπτει σε εύκολα λάθη και την Ελληνίδα τενίστρια τελικώς να παίρνει το έβδομό της game με 9-7 πόντους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ