ΤΕΝΙΣ

"Happy" Slam

"Happy" Slam
γκράφιτι

Οι τενίστες μαζεύουν ήλιο στην Αυστραλία και οι καλύτεροι σε δύο εβδομάδες θα γίνουν πλουσιότεροι κατά ένα εκ. δολάρια

Το Αυστραλιανό Όπεν θεωρείται το λιγότερο σημαντικό από τα τρία υπόλοιπα, ίσως επειδή είναι το... νεότερο σε ηλικία και δεν διεξάγεται σε... βαρύ κλίμα όπως τα "σοβαρά".
Οι Αυστραλοί αγκαλιάζουν όλους τους παίκτες, από όπου κι αν αυτοί προέρχονται και οι αθλητές λατρεύουν τη Μελβούρνη, τον ήλιο και βέβαια ένα τέλειο μαύρισμα τον Ιανουάριο μήνα, τονώνει την αυτοπεποίθηση τους! Πάντως οι παίκτες θα καούν την πρώτη ημέρα, αφού το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 39 βαθμούς

Τη Δευτέρα (09:30) ξεκινάει λοιπόν το Αυστραλιανό Όπεν στο αθλητικό συγκρότημα της Μελβούρνης, γνωστό και ως "Melbourne Park".

Με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον (Λένα Δανιηλίδου, Μάρκος Παγδατής) η οικοδέσποινα των Ολυμπιακών Αγώνων του 1956 φιλοξενεί την πρώτη μεγάλη διοργάνωση της χρονιάς και ετοιμάζεται για το Grand Prix της Φόρμουλα 1 και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου (στην διαμορφωμένη πισίνα της "Rod Laver Arena")!

Αναλύοντας τα φαβορί

Στους άνδρες, σπουδαίο ενδιαφέρον δεν υπάρχει ούτε για τους μπουκμέικερς. Ο Ρότζερ Φέντερερ ξεκουράστηκε τον χειμώνα και μετά τη συμμετοχή του σε ένα τουρνουά επίδειξης, επιστρέφει στη Μελβούρνη όπου πέρυσι τον έπιασαν τα κλάματα (στην αγκαλιά του Ροντ Λέιβερ) για να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Ο Ελβετός διεκδικεί τον 10ο τίτλο Grand Slam στην καριέρα του και τον τρίτο στην Αυστραλία (2004, 2006), όμως η κλήρωση μόνο ευνοϊκή δεν ήταν για αυτόν. Στον τέταρτο γύρο μπορεί να συναντήσει τον ανερχόμενο Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς και στα προημιτελικά είτε τον Γάλλο Ρισάρντ Γκασκέ, είτε τον Μάρκο Παγδατή.

Ο Κύπριος μετά το περσινό boom είναι το συναισθηματικό φαβορί, όμως δύσκολα θα επαναλάβει τον περσινό του θρίαμβο.

Ο κορυφαίος Αμερικάνος δημοσιογράφος, Πίτερ Μπόντο, άγνωστο γιατί, τον έχει χρίσει φαβορί για την κατάκτηση του τίτλο, ενδεχομένως πιστεύοντας ότι με την... ορμή του κοινού και τον ενθουσιασμό του, θα τα καταφέρει ξανά. Μακάρι, αλλά θαύματα δεν γίνονται κάθε ημέρα.

Μην σπαταλάς δυνάμεις, Ναδάλ
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο τρόπος παιχνιδιού του Ραφαέλ Ναδάλ εξασθενεί τον Ισπανό. Ο Νο2 τενίστας της παγκόσμιας κατάταξης ξεκινάει τις προσπάθειες του κόντρα στον Αμερικάνο Ρόμπερτ Κέντρικ, που διαθέτει εξαιρετικό σερβίς και αν ο Ναδάλ εξουθενωθεί από την πρώτη κιόλας εβδομάδα, πότε θα φτάσει στον τελικό;

Οι Αμερικάνοι Τζέιμς Μπλέικ και Άντι Ρόντικ βρίσκονται σε καλή κατάσταση, με τον δεύτερο να έχει μπροστά του τη σημαντικότερη ευκαιρία να βγάλει από τη μέση τόσο τον Φέντερερ, όσο και τον Ναδάλ, τώρα στο ξεκίνημα της χρονιάς.

Τροχοπέδη στις προσπάθειες του μπορεί να αποτελέσει ο Μάρατ Σάφιν. Ο 26χρονος νικητής το 2005, μετά από μία δύσκολη χρονιά, το έχει φιλοσοφήσει το πράγμα. " Μου πήρε αρκετό καιρό για να φτάσω εδώ που είμαι και νομίζω ότι έχω βελτιώσει το παιχνίδι μου, βήμα με βήμα, την τελευταία χρονιά", ανέφερε και περιμένει τον Ρόντικ στον τρίτο γύρο.

Η Ενίν Αρντέν άνοιξε χώρο στη Σαραπόβα

Η Βελγίδα τενίστρια, MVP της περασμένης σεζόν αντιμετωπίζει προβλήματα με τον γάμο της και αποφάσισε να πάει διακοπές με τον Ίβ Αρντέν, αντί να ταξιδέψει στη Μελβούρνη. Άλλο που δεν ήθελε η Μαρία Σαραπόβα.

Η 19χρονη κάτοχος του US Open μετά από δύο χαμένους ημιτελικούς στη Μελβούρνη, πιστεύει ότι έχει το παιχνίδι για να πάρει τον τίτλο. Γιόρτασε την κατάκτηση των στόχων της με την υπογραφή συμφωνιών με νέες εταιρείες και μία ολοκαίνουργια φωτογράφηση για το τεύχος με τα μαγιώ του Sports Illustrated.

H Σαραπόβα επανάλαβε σε όσους δεν την πιστεύουν ότι προτεραιότητα έχει το τένις, όμως η ανάλυση στους δημοσιογράφους για το τι θα φορέσει και η αναφορά της λέξης σύνταξη (είναι μόλις 19 χρονών) όταν χορτάσει το τένις, δεν αποτελούν ενθαρρυντικά στοιχεία.

Η Ρωσίδα πάντως αναμένεται να φτάσει αέρα μέχρι τον 4ο γύρο, όπου εκεί μπορεί να έχει ήδη φτάσει η σερβική εκδοχή της απούσας Λίντσεϊ Ντάβενπορτ, Άνα Ιβάνοβιτς.

Αποχαιρετάει το 2007 η Κιμ
Η Κιμ Κλάιστερς δεν έχει κατακτήσει στην καριέρα της τον τίτλο στη Μελβούρνη και μπορεί να κατέκτησε το σπουδαιότερο warm up τουρνουά στο Σίδνεϊ, όμως δεν θεωρεί τον εαυτό της φαβορί.

Στα ίδια νερά κυμαίνεται και η περσινή νικήτρια, Αμελί Μορέσμο που αν δεν... πνίξει μόνη της τις ελπίδες της, μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος. Η επιφάνεια Rebound Ace της πηγαίνει άλλωστε πολύ.

Τις δικές τους ελπίδες τρέφουν οι Ρωσίδες Σβετλάνα Κουζνέτσοβα και Νάντια Πετρόβα, η τρις φορές νικήτρια Μαρτίνα Χίνγκις η Σέρβα Γέλενα Γιάνκοβιτς και η Τσέχα Νικόλ Βαϊντισόβα, όμως... κάτι λείπει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Όσο αφορά τη Σερένα Γουίλιαμς, θα είναι ντροπή για τις υπόλοιπες να προχωρήσει μία τενίστρια που δεν σέβεται όσο πρέπει το άθλημα της (για αυτό και η εμφάνιση της δεν θυμίζει αθλήτρια, αλλά υπέρβαρη σταρ).

Διπλή αποστολή για τη Λένα Δανιηλίδου. Η πιο επιτυχημένη Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών έβαλε ξανά την καριέρα της στις... ράγες στο τέλος της περσινής χρονιάς και ελπίζει σε κάτι καλό σε απλό και διπλό.

Στο απλό αντιμετωπίζει στον πρώτο γύρο τη Γιαπωνέζα Άικο Νακαμούρα, ενώ στο διπλό με παρτενέρ την Γερμανίδα Γιασμίν Βερ (Νο16 του ταμπλό) παίζουν με την Χσιέχ Σου Γουέι από την Ταϊπέι και την Κινέζα Λι Τινγκ.

Οι αγώνες ξεκινούν τα ξημερώματα και στη χώρα μας το τουρνουά μεταδίδεται από το Eurosport και το Supersport.

Tα σημαντικότερα παιχνίδια της 1ης ημέρας:

Σενάι Πέρι (Αυστραλία)- Αμελί Μορέσμο (Γαλλία)
Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία)-
Μπγιόρν Πάου (Γερμανία)
Μάρκος Παγδατής (Κύπρος)-Ράινερ Σούτλερ (Γερμανία)
Σερένα Γουίλιαμς (ΗΠΑ)-Μάρα Σαντάντζελο (Ιταλία)
Μάρατ Σάφιν (Ρωσία)-Μπέντζαμιν Μπέκερ (Γερμανία)
Τζο Βίλφριντ Τσονγκά (Γαλλία)- Άντι Ρόντικ (ΗΠΑ)
Ίβαν Λιούμπιτσιτς (Κροατία)
-Μάρντι Φις (ΗΠΑ)



















































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ