ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Η αθώωση του Νόβακ Τζόκοβιτς προκαλεί τρόμο για επεισόδια στο Australian Open

Στιγμιότυπα από τις διαδηλώσεις των φίλων του Τζόκοβιτς έξω από το γραφείο των δικηγόρων
Στιγμιότυπα από τις διαδηλώσεις των φίλων του Τζόκοβιτς έξω από το γραφείο των δικηγόρων AP IMAGES

Σκηνές ανάλογες με την ιστορική σύρραξη Σέρβων - Κροατών το 2007 φοβούνται οι Αυστραλοί, μετά από την αθώωση του Νόβακ Τζόκοβιτς. Κυβέρνηση, αστυνομία και διοργανωτές του Australian Open συζητούν για νέα μέτρα ασφαλείας εν όψει του τουρνουά.

Το σίριαλ των ημερών, φαίνεται πως δεν πλησιάζει προς το τέλος του. Κάθε άλλο μάλιστα, καθώς μετά από την αθώωση του Νόβακ Τζόκοβιτς και την παραμονή του στην Αυστραλία, η κυβέρνηση της χώρας, η αστυνομία και οι διοργανωτές του Australian Open που ξεκινάει στις 17 Ιανουαρίου, φοβούνται πως στη διάρκεια του τουρνουά θα ξεσπάσουν επεισόδια μεγάλης έντασης!

Το γεγονός ότι στην Μελβούρνη υπάρχει μεγάλος πληθυσμός Σέρβων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Νόλε έχει πάρει με το μέρος του το κίνημα των αντιεμβολιαστών, έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι αρχές να έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές ώστε να επαναπροσδιοριστούν τα μέτρα ασφαλείας και να αποφευχθούν εικόνες περασμένων δεκαετιών με Βαλκάνιους να συγκρούονται στο Melbourne Park's Garden Square στο οποίο έγραψε ιστορία μια τεραστίων διαστάσεων σύρραξη Σέρβων και Κροατών το 2007. Και ακόμα μία ανάμεσα σε Σέρβους και Βόσνιους το 2009.

Η ένταση που επικράτησε στην διάρκεια της Δευτέρας στη Μελβούρνη, με οπαδούς του Τζόκοβιτς -ανάμεσά τους και βρέθηκαν και πολλοί Έλληνες ομογενείς- με τις αστυνομικές δυνάμεις έχει ανησυχήσει τους πάντες, με την ασυνομική βί και τα σπρέι πιπεριού που χρησιμοποιήθηκαν να θεωρούνται κινήσεις για τις οποίες μπορούν να υπάρξουν αντίποινα.

TAGS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ AUSTRALIAN OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ