ATP

Η νέα γενιά τένις με Σίνερ και Αλκαράθ έγραψε ιστορία: Για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια Τζόκοβιτς, Ναδάλ ή Φέντερερ δεν κατέκτησαν Grand Slam

Ο Ρότζερ Φέντερερ με τον Ράφα Ναδάλ
Ο Ρότζερ Φέντερερ με τον Ράφα Ναδάλ @ 2022 KIN CHEUNG / AP IMAGES

Για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια οι κορυφαίοι τενίστες παγκοσμίως, Νόβακ Τζόκοβιτς, Ράφαελ Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ, δεν κατάφεραν να κατακτήσουν Grand Slam, με τους Κάρλος Αλκαράθ και Γιανίκ Σίνερ.

Το τελευταίο Grand Slam της σεζόν πήγε στα χέρια του Γιανίκ Σίνερ, ο οποίος επιβεβαίωσε με τον πλέον πειστικό τρόπο ότι είναι αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, επικρατώντας 3-0 στον τελικό του US Open.

Έτσι πανηγύρισε το δεύτερο συνολικά Grand Slam του μετά το Australian Open. Στο θρόνο των υπόλοιπων δύο, Wimbledon και Roland Garros, ανέβηκε ο Κάρλος Αλκαράθ, που τον περασμένο Ιούνιο κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο στο Γαλλικό Όπεν και το τρίτο Grand Slam στην καριέρα του.

Η νέα γενιά του τένις είναι εδώ κι έχει δηλώσει παρών, γράφοντας ιστορία, καθώς για πρώτη φορά από το 2002 κανένας εκ των Τζόκοβιτς, Ναδάλ ή Φέντερερ δεν κατέκτησε Grand Slam.

TAGS ATP ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ ΓΙΑΝΙΚ ΣΙΝΕΡ ΚΑΡΛΟΣ ΑΛΚΑΡΑΘ US OPEN AUSTRALIAN OPEN ROLAND GARROS WIMBLEDON
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ