WTA

Η Σβιόντεκ έχει προκριθεί στο WTA Finals από τα μισά της χρονιάς

Η Ίγκα Σβιόντεκ με το τρόπαιο του Roland Garros
Η Ίγκα Σβιόντεκ με το τρόπαιο του Roland Garros 2022 JEAN-FRANCOIS BADIAS/AP IMAGES

Η Ίγκα Σβιόντεκ έχει εξασφαλίσει ήδη την παρουσία της στο WTA Finals παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ακόμα στον Ιούνιο. Μάχη για τις υπόλοιπες θέσεις.

Δίχως αμφιβολία η Ίγκα Σβιόντεκ κυριαρχεί απόλυτα στο WTA Tour και αυτό αποτυπώνεται από την κορυφή της στην Παγκόσμια κατάταξη.

Η Πολωνή έφτασε τις 35 διαδοχικές νίκες, έχει κατακτήσει 6 τίτλους μέσα στο 2022 και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Από το 2019 όταν έχασε στον τελικό στο Λουγκάνο μετρά εννιά νίκες και μάλιστα με μόλις 32 χαμένα games.

Φυσικά, το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως σε αυτούς τους εννιά τελικούς δεν έχει χάσει ούτε ένα σετ. Όλα τα παραπάνω της έχουν δώσει την ευκαιρία να εξασφαλίσει από τον Ιούνιο την πρόκριση στο WTA Finals.

Η 21χρονη πρωταθλήτρια από την Πολωνία έχει συγκεντρώσει 7290 βαθμούς και ακόμα κι αν δεν αγωνιστεί στο υπόλοιπο της σεζόν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο στον WTA Finals στο οποίο συμμετέχουν οι οκτώ αθλήτριες που έχουν συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς μέσα στο 2022.

Σφαγή για τις υπόλοιπες θέσεις

Από εκεί και πέρα γίνεται ο κακός χαμός. Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πως από την δεύτερη Ζαμπέ μεχρι την 22η Οσακα υπάρχει διαφορά 1000 βαθμών.

Ένας αριθμός που δεν είναι απαγορευτικός από τη στιγμή που ακόμα βρισκόμαστε στα μισά της χρονιάς. Ανάμεσα σε αυτές τις αθλητριες είναι φυσικά και η Μαρία Σάκκαρη η οποία είναι στην έκτη θέση και εάν παραμείνει μέσα στην πρώτη οκτάδα θα αγωνιστεί για δεύτερη διαδοχική χρονιά στο WTA Finals.

TAGS WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ