ΤΕΝΙΣ

Ήττα του Γεωργούδα από τον Σέλα

Ήττα του Γεωργούδα από τον Σέλα
γεωργουδας

Ο Αλέξανδρος Γεωργούδας ηττήθηκε με 6-1, 6-0 από τον Ντούντι Σέλα στον 1ο γύρο του "AEGEAN TENNIS CUP"

" Ήμουν μέσα σε ορισμένους πόντους. Προσπάθησα, αλλά είναι δύσκολο να τα καταφέρεις με αντίπαλο έναν τενίστα τόσο υψηλού επιπέδου. Είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα να διεξάγονται επαγγελματικά τουρνουά", τόνισε ο Γεωργούδας μετά την ολοκλήρωση του αγώνα του στο κεντρικό γήπεδο της Ρόδου.

Μάλιστα, ο φιναλίστ του τουρνουά juniors του φετινού Αυστραλιανού Όπεν, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο μέλλον με την Εθνική Ελλάδας: " Ακόμη δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Ίσως στο μέλλον". Υπενθυμίζεται πως στα τουρνουά ο Γεωργούδας αγωνίζεται με τη γερμανική σημαία.

Απ' την πλευρά του, ο Ντούντι Σέλα, εμφανώς ικανοποιημένος απ' τη νίκη του στην πρεμιέρα των αγώνων του κυρίως ταμπλό, είπε: " Έπαιζα με έναν τενίστα που έχει δυνατότητες, αλλά δεν του ταιριάζουν τα γρήγορα γήπεδα. Είμαι ευχαριστημένος απ' τη νίκη μου. Θέλω να προχωρήσω μακριά στο τουρνουά της Ρόδου".

Στο 2ο γύρο θ' αντιμετωπίσει τον Αμερικανό Άμερ Ντέλιτς, ο οποίος νίκησε το φημισμένο Σουηδό, Γιοακίμ Γιόχανσον με 6-3, 7-6. Κατά το παρελθόν, ο Γιόχανσον βρέθηκε στην 9η θέση της παγκόσμιας κατάταξης (το 2005). " Με τον Ντέλιτς έχουμε παίξει δύο φορές κατά το παρελθόν. Έχουμε από μία νίκη. Γνωρίζουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα πολύ καλό ματς", δήλωσε ο Σέλα.

Μετά τη νίκη του επί του Γιόχανσον, ο Ντέλιτς υπογράμμισε: " Ήταν ένα πολύ μεγάλο ματς καθώς βρέθηκα αντιμέτωπος με έναν τενίστα που έχει μπει στην πρώτη δεκάδα. Ήξερα πως μεγάλο ρόλο στον αγώνα θα έπαιζε το σερβίς, όμως κατάφερα να τον περιορίσω". Για τον αγώνα του 2ου γύρου με τον Σέλα είπε: "Έχουμε παίξει στο παρελθόν. Τελευταία φορά τον κέρδισα στο Λος Άντζελες".

Ήττα στις λεπτομέρειες για τον Αγγελίνο στο διπλό

Ένα μπρέικ σε κάθε σετ στοίχισαν στον Θόδωρο Αγγελίνο και τον Ινδό συμπαίκτη του, Σόμντεβ Ντεβάρμαν στον 1ο γύρο στο διπλό. Οι έμπειροι αντίπαλοί τους, Αμερικανοί Ραμ και Ρέινολντς (Νο 3 στη Ρόδο) αξιοποίησαν τα μπρέικ και όλα τα σέρβις γκέιμ, επικρατώντας με 6-4, 6-4. " Κρίθηκαν πολλά στο μπρέικ στο πρώτο γκέιμ. Είχαμε καλό ρυθμό, αλλά δεν μπορέσαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Παρόλα αυτά είναι μία εξαιρετική εμπειρία να συμμετέχεις σε ένα τέτοιο τουρνουά, απέναντι σε τόσο μεγάλους αντιπάλους", τόνισε ο Θόδωρος Αγγελίνος, ενώ ο συμπαίκτης του πρόσθεσε: " Ήταν πολύ σημαντικά τα μπρέικ που έκαναν οι αντίπαλοί μας τόσο νωρίς, ειδικά όταν σερβίρουν τόσο πολύ καλά. Είχαμε τις ευκαιρίες μας, αλλά δεν καταφέραμε να επιστρέψουμε στο παιχνίδι. Η διοργάνωση είναι καταπληκτική. Η Ρόδος είναι υπέροχη. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές".

Απ' την πλευρά του, ο Μπόμπι Ρέινολντς είπε: " Θέλουμε να προχωρήσουμε μακριά σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση".

Τα αποτελέσματα

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της πρεμιέρας του 1ου γύρου:
Μονό:
Ρικ Ντε Βεστ (Ν. Αφρική) - Κάρολ Μπεκ (Σλοβακία) 6-3, 6-3, Μπρένταν Έβανς (ΗΠΑ) - Μίκαελ Μπέρερ (Γερμανία) 6-3, 3-6, 7-6, Άμερ Ντέλιτς (ΗΠΑ) - Γιοακίμ Γιόχανσον (Σουηδία) 6-3, 7-6, Κέβιν Κιμ (ΗΠΑ) - Νοάμ Οκούν (Ισραήλ) 6-4, 7-6, Ντούντι Σέλα (Ισραήλ) - Αλέξανδρος Γεωργούδας 6-1, 6-0, Πάβελ Σνόμπελ (Τσεχία) - Γκρέγκα Ζέμλια (Σλοβενία) 6-3, 6-3
Διπλό: Ραμ (ΗΠΑ)/Ρέινολντς (ΗΠΑ)- Αγγελίνος/Ντεβάρμαν (Ινδία) 6-4, 6-4, Μπέρερ (Γερμανία)/Μαχού (Γαλλία)-Άλβες (Βραζιλία)/Κιμ (ΗΠΑ) 6-2, 6-2

Ο Αγγελίνος στη μάχη του μονού

Τον Ινδό, Ρόχαν Μποπάνα αντιμετωπίζει την Τρίτη ο Θόδωρος Αγγελίνος στον 1ο γύρο. Ο αντίπαλος του Έλληνα πρωταθλητή χρειάστηκε να πετύχει τρεις νίκες στα προκριματικά για να μπει στο κυρίως ταμπλό. Επίσης, για τον 1ο γύρο του διπλού ο Γεωργούδας με παρτενέρ τον Φινλανδό Κόντινεν (φιναλίστ πέρυσι στο τουρνουά juniors του Γουίμπλεντον) θα αντιμετωπίσουν τους Όσβαλντ (Αυστρία), Ζελενάι (Σλοβακία).

Στο κεντρικό γήπεδο θα διεξαχθούν πέντε αγώνες οι οποίοι θα μεταδοθούν απευθείας απ' το novasports 3. Οι αγώνες θ' αρχίσουν στις 10.30 το πρωί. Συνοπτικά το πρόγραμμα: Κρις Γκουτσιόνε (Αυστραλία) - Μπενετίκτ Ντορς (Γερμανία), Άλεξ Μπογκντάνοβιτς (Μ. Βρετανία) - Μπόμπι Ρέινολντς (ΗΠΑ), Ρόχαν Μποπάνα (Ινδία) - Θεόδωρος Αγγελίνος. 15.00: Όσβαλντ (Αυστρία) / Ζελενάι (Σλοβακία) - Γεωργούδας / Κόντινεν (Φινλανδία), Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Βουλγαρία) - Μπέντζαμιν Μπέκερ (Γερμανία)

Το πρόγραμμα στο κορτ 2: Χένρι Κόντινεν (Φινλανδία) - Σιμόν Στάντλερ (Γερμανία), Μίκαελ Έλγκιν (Ρωσία) - Νικολά Μαχού (Γαλλία), Εντουάρντ Ροζέρ Βασελίν - Σόμντεφ Ντεβάρμαν (Ινδία), Οκούν (Ισραήλ) / Σέλα (Ισραήλ) - Κας (Γερμανία) / Βάσεν (Ολλανδία), Ντε Βεστ (Ν. Αφρική) / Φίσερ (Αυστραλία) - Μποπάνα (Ινδία) / Λίβι (Ισραήλ)

Το πρόγραμμα στο κορτ 4: Πράκας Αρμιτράι (Ινδία) - Πιερ Ντούκλος (Καναδάς), Τιάγκο Άλβες (Βραζιλία) - Μίκαελ Κόλμαν (Γερμανία), Σεργκέι Στακχόφσκι (Ουκρανία) - Ράγιεφ Ραμ (ΗΠΑ), Μπεκ (Σλοβακία) / Λεβίνσκι (Τσεχία) - Κόλμαν (Γερμανία) / Ζόβκο (Κροατία)




























ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ