WIMBLEDON

Κέσλερ - Σάκκαρη 0-2: Με φόρα στον 2ο γύρο του Wimbledon η Ελληνίδα πρωταθλήτρια

Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει πόντο σε αναμέτρησή της με την Ίγκα Σβιόντεκ
Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει πόντο σε αναμέτρησή της με την Ίγκα Σβιόντεκ @2024 RYAN SUN/AP IMAGES

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στην αναμέτρησή της με την Μακάρτνεϊ Κέσλερ για τον 1ο γύρο του Wimbledon, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να επικρατεί με 6-3, 6-1 και να παίρνει το εισιτήριο για το δεύτερο γύρο του φημισμένου Grand Slam.

Η Μαρία Σάκκαρη (Νο 9) ήθελε να κάνει ένα καλό ματς στην πρεμιέρα της στο Wimbledon, για να βάλει STOP σε ένα αρνητικό σερί με ήττες σε πρώτους γύρους, στα τελευταία τουρνουά που πήρε μέρος, με την επιθυμία της να γίνεται πράξη.

Και αυτό γιατί απέναντι στην Μακάρτνεϊ Κέσλερ (Νο 118) επέβαλε από νωρίς τους δικού της κανόνες και δεν άφησε ούτε λεπτό την Αμερικανίδα να πιστέψει στην έκπληξη, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να επικρατεί με χαρακτηριστική ευκολία 6-3, 6-1 και να παίρνει ξεκούραστα το εισιτήριο για τον 2ο γύρο.

Ουσιαστικά, μόνο στο πρώτο σετ συνάντησε αντίσταση μέχρι ένα σημείο η Σάκκαρη, με την Κέσλερ να κάνει πρώτη break και να παίρνει προβάδισμα με 3-2 στα games αλλά να ακολουθεί αντεπίθεση διαρκείας από την Μαρία, που όχι μόνο πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα (έσπασε το σερβίς της αντιπάλου της) αλλά πήρε και τα τρία επόμενα games για να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-3.

Το γεγονός αυτό τής έδωσε τεράστια ορμή και αυτοπεποίθηση και αυτά τα στοιχεία έκαναν την εμφάνισή τους στο δεύτερο σετ σε συνδυασμό με τη διαφορά ποιότητας και εμπειρίας των δύο παικτριών, με την Σάκκαρη να είναι άκρως εντυπωσιακή και να φτάνει σε ένα άνετο 6-1 που την έστειλε με στιλ στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

TAGS WIMBLEDON ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ