ATP

Μάρεϊ - Κύργιος 2-0: "Καθάρισε" και μπήκε στον 70ο τελικό του

Ο Άντι Μάρεϊ
Ο Άντι Μάρεϊ © 2021 SETH WENIG/AP IMAGES

Ο Άντι Μάρεϊ νίκησε 2-0 τον Νικ Κύργο (7-6(5), 6-2) και μετά από 90 λεπτά μάχης πήρε το εισιτήριο για τον 2ο τελικό του μέσα στη σεζόν και 70ο στην καριέρα του, όπου θα συναντήσει τον Νο10 τενίστα του κόσμου, Ματέο Μπερετίνι.

Σε δαιμονιώδη φόρμα βρίσκεται ο Άντι Μάρεϊ που κέρδισε με straight sets και τον πάντοτε επικίνδυνο στο γρασίδι, Νικ Κύργιο, για να προκριθεί στον 70ο ΑΤΡ τελικό της σπουδαίας καριέρας του.

Ο 35χρονος Βρετανός, μετά τη σπουδαία εμφάνιση και νίκη επί του Στέφανου Τσιτσιπά στα προημιτελικά του Boss Open, δεν έχασε set ούτε από τον Νικ Κύργιο και με 7-6(5), 6-2, μετά από 90 λεπτά μάχης, πήρε το εισιτήριο για τον 2ο τελικό του μέσα στη σεζόν, όπου θα συναντήσει τον Νο10 τενίστα του κόσμου, Ματέο Μπερετίνι.

Έξι χρόνια μετά την τελευταία του παρουσία σε τελικό grass court τουρνουά (Wimbledon 2016), ο Μάρεϊ θα διεκδικήσει τον 47ο ΑΤΡ τίτλο της καριέρας του και 1ο, μετά από αυτόν που κατέκτησε στο 250άρι τουρνουά της Αμβέρσας, το 2019.

Όντας στην καλύτερή του κατάσταση εδώ και πολλούς μήνες, αυτή την εβδομάδα ο Μάρεϊ πηγαίνει από τη μια νίκη στην άλλη, χωρίς απώλεια set!

Μετράει 8-0 κερδισμένα sets, έχει κερδίσει κατά σειρά τους: Ο’Κόνελ, Μπούμπλικ, Τσιτσιπά, Κύργιο και την Κυριακή (12/6) θα αντιμετωπίσει τον Μπερετίνι, στον 10ο τελικό της καριέρας του σε grass court τουρνουά.

Αν μη τι άλλο, εντυπωσιακός ο άλλοτε Νο1 τενίστας του κόσμου, που με την πορεία του στη Στουτγκάρδη, έχει ήδη εξασφαλίσει την επιστροφή του στο Top50 της παγκόσμιας κατάταξης, από την επόμενη εβδομάδα (Νο47 σίγουρα, Νο41 με τίτλο στο Boss Open).

Κόντρα στον Κύργιο, ο Μάρεϊ εκμεταλλεύτηκε 2/3 break points, έσωσε τις δυο ευκαιρίες που είχε στη διάθεσή του ο Ελληνοαυστραλός και χωρίς να δεχθεί break, έφτασε στη straight sets επικράτηση. Ολοκλήρωσε τον ημιτελικό με 44/62 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του κι όντας ψυχραιμότερος από τον αντίπαλό του στις κρίσιμες στιγμές, έφυγε “αλώβητος” από το court, με τον Κύργιο να κλέβει την παράσταση, πάλι, για τους… λάθος λόγους.

Ο Ελληνοαυστραλός, τιμωρήθηκε αρχικά με point penalty και στη συνέχεια με… game penalty, στις αρχές του 2ου set, δίνοντας γρήγορο προβάδισμα στον Μάρεϊ με 2-0. Αν και ο Κύργιος διέκοψε για λίγο τον αγώνα, ζητώντας να μιλήσει με τον supervisor, ήξερε κατά βάθος, πως είχε άδικο και σωστά είχε τιμωρηθεί από τον chair umpire, δυο φορές για τον ίδιο λόγο. Γιατί ; Για… κακοποίηση στις ρακέτες του.

Πηγή: Tennis24.gr.

TAGS ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ