WIMBLEDON

Μπερετίνι: "Είναι η αρχή μιας μεγάλης καριέρας"

Ο Ματέο Μπερετίνι μετά την ήττα του από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Wimbledon Open 2021 | 11 Ιουλίου 2021
Ο Ματέο Μπερετίνι μετά την ήττα του από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Wimbledon Open 2021 | 11 Ιουλίου 2021 @2021 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Ο Ματέο Μπερετίνι ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Wimbledon, όμως στην ομιλία του αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης δήλωσε υπέρμετρα χαρούμενος για την πορεία του στο Λονδίνο.

Ο Ματέο Μπερετίνι αγωνίστηκε για παρθενική φορά στην καριέρα του σε τελικό Grand Slam διοργάνωσης, όμως δεν μπόρεσε να στεφθεί πρωταθλητής στο φετινό Wimbledon γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 σετ από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Παρόλα αυτά, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την πορεία του στο τουρνουά στρέφοντας το βλέμμα του στο μέλλον.

Αναλυτικά όσα είπε:

"Αισθάνομαι πάρα πολλά αυτή τη στιγμή. Ίσως περισσότερα από όσα αντέχω. Ο Νόβακ είναι μεγάλος πρωταθλητής, ήταν σίγουρα καλύτερος από εμένα στον τελικό και γράφει την ιστορία του τένις με τα κατορθώματά του. Αξίζει όλα όσα έχει καταφέρει.

Είμαι πολύ χαρούμενος για τις εμφανίσεις μου στο φετινό Wimbledon και ελπίζω αυτήν να μην ήταν η τελευταία μου παρουσία σε τελικό Wimbledon, ή σε τελικό Grand Slam γενικότερα.

Είναι απίστευτο το συναίσθημα να βρίσκομαι σε αυτή τη θέση, είμαι πολύ χαρούμενος για όσα κατάφερα στο Λονδίνο αυτές τις εβδομάδες, δεν θα μπορούσα να ζητήσω περισσότερα. Ή, ίσως, θα μπορούσα λίγα ακόμη.

Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα του Νόβακ. Κάνουν κάτι το απίστευτο όλα αυτά τα χρόνια. Σε κάθε Slam, σε κάθε τουρνουά. Όσον αφορά την οικογένειά μου και τους φίλους μου, τους ευχαριστώ όλους. Είναι μαζί μου σε μια μεγάλη πορεία, που ελπίζω να μην σταματήσει εδώ σήμερα.

Για εμένα αυτή η ήττα δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή μιας μεγάλης καριέρας. Τουλάχιστον αυτό ελπίζω. Χωρίς τους δικούς μου ανθρώπους, δεν θα κατάφερνα τόσα πολλά και απλά τους ευχαριστώ. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο".

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS WIMBLEDON ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ