X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ

Ναδάλ: Το μυστικό της διατροφής του έχει "άρωμα" Ελλάδας

Ο Ράφα Ναδάλ στο Citi Open PHOTO CREDITS: © 2021 NICK WASS / AP IMAGES

Όλοι οι επιτυχημένοι αθλητές έχουν από ένα "μυστικό" στη διατροφή τους, το οποίο συνήθως συμβάλει και στην επιτυχία τους. Στην περίπτωση του Ράφα Ναδάλ αυτό έχει "άρωμα" Ελλάδας, αφού ο Ισπανός, κάτοχος 22 πλέον τίτλων Grand Slam, δεν παραλείπει ποτέ από τα γεύματά του την ελιά ή το παρθένο ελαιόλαδο.

Μέσα στη πρώτη δεκαετία αυτού του αιώνα εμφανίστηκαν στο τενιστικό στερέωμα οι Ρότζερ Φέντερερ, Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφα Ναδάλ και οι μάχες τους στα κορτ έμειναν στην ιστορία, με τους τρεις αθλητές να κυριαρχούν στα μεγάλα τουρνουά και να αρχίζουν μία τρελή κούρσα με απώτατο στόχο την κορυφή.

Το απόγευμα της Κυριακής (5/6) ο Ισπανός Νο5 στον κόσμο κατέκτησε την κορυφή του Roland Garros 2022 κόντρα στον Κάσπερ Ρουντ και έβαλε για 14η φορά το όνομά του δίπλα στο νικητή του Γαλλικού Όπεν, φτάνοντας πλέον του 22 τίτλους σε επίπεδο Grand Slam.

Με αυτό το επίτευγμα μάλιστα, ο Ναδάλ προστέθηκε σε μία τρομερά μικρή λίστα αθλητών που έχουν καταφέρει να κατακτήσουν διαδοχικά τα πρώτα δύο Grand Slam σε μια σεζόν.

Τίποτα απ’ όλα αυτά, ωστόσο, δεν βασίζεται στην τύχη. Ο εκ των κορυφαίων τενιστών, όπως κάθε σπουδαίος αθλητής, ακολουθεί αναμφίβολα μία αυστηρή διατροφή και ένα απαιτητικό πρόγραμμα. Το "μυστικό" του Ισπανού όμως, αφορά σε ένα στοιχείο το οποίο δεν παραλείπει ποτέ από τα γεύματά του.

Πρόκειται για ένα προϊόν το οποίο έχει "άρωμα" Ελλάδας. Αυτό είναι το παρθένο ελαιόλαδο και η ελιά. "Όπου κι αν βρίσκομαι, πάντα ψάχνω για ελιές ή για έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Είναι απαραίτητο για μένα. Κάθε πρωί θα φάω για πρωινό φρυγανισμένο ψωμί με ελαιόλαδο, ενώ για μεσημεριανό και βραδινό συνήθως θα φάω μια σαλάτα ή ψάρι, πάντα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Είναι σταθερό κομμάτι της διατροφής μου. Ο συνδυασμός μιας ισορροπημένης διατροφής με την άσκηση σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, σε κάνει να νιώθεις καλύτερα", είχε δηλώσει σε μία συνέντευξή του.

TAGS ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ ROLAND GARROS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ