WIMBLEDON

Ντάνιελ - Τσιτσιπάς 0-3: Νικηφόρα πρεμιέρα για τον Στέφανο στο Wimbledon, που συνεχίζει με υψηλές βλέψεις

Ντάνιελ - Τσιτσιπάς 0-3: Νικηφόρα πρεμιέρα για τον Στέφανο στο Wimbledon, που συνεχίζει με υψηλές βλέψεις
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Wimbledon στον αγώνα του κόντρα στον Τάρο Ντάνιελ @2024 AP IMAGES/KIRSTY WIGGLESWORTH

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο.11) κέρδισε δύσκολα μετά από σχεδόν δυόμιση ώρες αγώνα τον Τάρο Ντάνιελ με 3-0 (7-6, 6-4, 7-5) σετ και ξεκίνησε με το δεξί την πορεία του στο Wimbledon.

Το δύο στα δύο έκαναν οι Έλληνες τενίστες στην πρεμιέρα τους στο Wimbledon, καθώς μετά τη Μαρία Σάκκαρη ήταν σειρά του Στέφανου Τσιτσιπά (Νο.11) να πάρει την πρόκριση για τον δεύτερο γύρο του τουρνουά.

Ο 26χρονος επικράτησε δύσκολα μετά από σχεδόν δυόμιση ώρες με 3-0 (7-6, 6-4, 7-5) σετ του Τάρο Ντάνιελ (Νο.84) και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του από τους Εμίλ Ρουσουβουόρι ή Μακένζι ΜακΝτόναλντ.

Το ματς

Ο Στεφάνος μπήκε με την ορμή του φαβορί και έδειξε από την αρχή τη διαφορά ποιότητας των δύο τενιστών, καθώς μόλις στο τέταρτο game κατάφερε να κάνει brake και να πάρει διαφορά ασφαλείας, την οποία "έχτισε" περισσότερο χάρις την ικανότητά του να υπερασπιστεί το σερβίς του.

Ο Ντάνιελ, ωστόσο, "απάντησε" στο επιμέρους 3-0 σερί του Τσιτσιπάς και ένα αντίστοιχο δικό του έφερε το πρώτο σετ στα ίσια (4-4). Μάλιστα το όγδοο game ήταν και το μεγαλύτερο σε διάρκεια στον αγώνα με συνεχείς εναλλαγές στο προβάδισμα.

Οι δύο τενίστες πήγαν με love games στο tie break, εκεί που ο 26χρονος Έλληνας ήταν πιο σταθερός και κατάφερε να πάρει το 13 game με 7-5 πόντους και συνάμα το πρώτο σετ (7-6).

Στο δεύτερο σετ τα πράγματα ήταν πιο ισορροπημένα. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας χρειάστηκε να κάνει μόνο ένα brake στο τρίτο μόλις game, ενώ έφτασε πολύ κοντά να κάνει το 5-2, αλλά έχασε στις λεπτομέρειες την ευκαιρία να "σπάσει" για δεύτερη φορά το σερβίς του Ιάπωνα.

Παρόλα αυτά, κράτησε το δικό του σερβίς με αποτέλεσμα να πανηγυρίσει με 6-4 την κατάκτηση και του δεύτερου σετ. Στο τρίτο και τελευταίο όπως αποδείχθηκε σετ, οι δύο τενίστες, που βρέθηκαν αντιμέτωποι για δεύτερη φορά, πήγαν χέρι-χέρι μέχρι και το 11ο game.

Εκεί, ο Στέφανος έβγαλε ψήγματα της ποιότητάς του, στο κατάλληλο σημείο έκανε το break και με 7-5 έκανε το 3-0, βάζοντας τέλος στη μάχη που κράτησε για σχεδόν δυόμιση ώρες.

TAGS WIMBLEDON ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ