X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΤΕΝΙΣ

Ο Άλεξ Γεωργούδας στο SPORT 24

Γεωργούδας AFP

Ο Άλεξ Γεωργούδας περιγράφει στο SPORT 24 το ταξίδι του μέχρι τον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν.

Πριν από δύο εβδομάδες έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας που συμμετείχε στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν στην κατηγορία τζούνιορ. Ήταν το πρώτο του μεγάλο τουρνουά και από το πουθενά διεκδίκησε τον τίτλο που εκκίνησε την καριέρα κι άλλων (μετέπειτα) κορυφαίων επαγγελματικών.
Στον τελικό ο Φρέντι όπως τον φωνάζει χαϊδευτικά η οικογένεια του, έχασε εύκολα από τον Γιούκι Μπάμπρι σε δύο σετ. Ωστόσο ο Ινδός αντίπαλος του είναι εμφανώς εμπειρότερος. Φιναλίστ το 2008, Νο1 του ταμπλό το 2009, ενώ φοιτά στη διασημότερη ακαδημία του κόσμου, του Νικ Μπολετιέρι στο Μπράντεντον. Ο Μπάμπρι πήρε τον τίτλο και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά των ανδρών το 2010.

" Ο δικός μου στόχος ήταν ο τίτλος και με κάθε αγώνα που κέρδιζα, έφτανα ολοένα και πιο κοντά σε αυτό που ήθελα. Τελικά κατάφερα να αγωνιστώ στον τελικό και η δεύτερη θέση είναι καλό αποτέλεσμα για εμένα", υπογράμμισε στο SPORT 24.

Από τα χρόνια της κυριαρχίας του Πιτ Σάμπρας οι ομογενείς της Μελβούρνης επισκέπτονταν το «Melbourne Park». Δεν θα μπορούσαν να μην εντοπίσουν τον νέο Έλληνα τον οποίο ο Γερμανός τενίστας, Νίκολας Κίφερ παρομοίασε με τον Μαρκ Φιλιππούση. " Καμιά φορά είχε και λίγους Έλληνες θεατές που με υποστήριζαν κατά τη διάρκεια του τουρνουά".

Ο Κίφερ (πρώην Νο4 στην παγκόσμια κατάταξη) γνωρίζει καλά τον Άλεξ. Τα τελευταία 2.5 μοιράζονται τον ίδιο προπονητή, τον Σάσα Νένσελ. Η οικογένεια Γεωργούδα αποφάσισε ότι ο Άλεξ έπρεπε να πάει στο εξωτερικό για να καταφέρει να γίνει επαγγελματίας. Τους ενθάρρυναν και οι Έλληνες προπονητές που δούλευαν με τον Άλεξ. Τέτοιο ταλέντο θα πήγαινε χαμένο εδώ, γιατί η υποδομή είναι αρκετά φτωχή στο τένις, αφήστε που ως χώρα δεν έχουμε παράδοση.

Ο Άλεξ, γιος του επιχειρηματία Θανάση Γεωργούδα και της Γερμανίδας Μόνικα Αρντ ζει στο Ανόβερο. Στο Αυστραλιανό Όπεν εκπροσώπησε τη Γερμανία, γιατί " η ακαδημία στην οποία προπονούμαι ανήκει στη γερμανική ομοσπονδία. Όσο καιρό θα βρίσκομαι εκεί, οφείλω να εκπροσωπώ τη Γερμανία". Οι Γερμανοί είναι υπερήφανοι για τον "Γκρις" όπως τον αποκαλούν. Ένας Έλληνας βρίσκεται ανάμεσα σε έξι παιδιά (πέντε αγόρια και ένα κορίτσι) που η ομοσπονδία πληρώνει τα ταξίδια τους, τη διαμονή τους και φροντίζει να μην τους λείπει τίποτα.

Η μέρα του ξεκινάει στο κορτ και ολοκληρώνεται σε αυτό: "Το πρωί παίζω 2-3 ώρες τένις, το μεσημέρι άλλες τόσες και μετά ακολουθώ πρόγραμμα γυμναστικής 1-2 ώρες. Καμιά φορά προπονούμαι με τον Κίφερ, ενώ με έχουν επιλέξει ως hitting partner (σ.σ. αντίπαλο στην προπόνηση) κι άλλοι επαγγελματίες".

Μπορεί στον Μπάμπρι να έγινε υποδοχή ήρωα, μπορεί να κατέκτησε τον τίτλο, αλλά οι διοργανωτές επέλεξαν τον Έλληνα για να βοηθήσει τον πληρέστερο τενίστα στον κόσμο, τον Ρότζερ Φέντερερ στην προπόνηση του.

" Πριν από τον ημιτελικό μου, οι διοργανωτές μου πρότειναν να κάνω προπόνηση με τον Φέντερερ. Εγώ φυσικά είπα αμέσως ναι. Η αλήθεια είναι ότι δεν είπαμε και πολλά πράγματα. Απλά χαιρετηθήκαμε και μετά όταν τελειώσαμε την προπόνηση με ρώτησε αν βρίσκομαι ακόμα μέσα στο τουρνουά. Του είπα ότι παίζω στον ημιτελικό και μου ευχήθηκε καλή επιτυχία. Το ίδιο έκανα και εγώ, γιατί κι εκείνος έπαιζε στον ημιτελικό την επόμενη μέρα (σ.σ. νίκησε τον Αμερικάνο Άντι Ρόντικ). Είναι πολύ άνετος άνθρωπος και γενικά αρκετά… διασκεδαστικός", τόνισε ο Άλεξ.

Ο "Γκρις" απέκτησε το δικαίωμα να γίνει επαγγελματίας, αλλά δεν είναι έτοιμος να εγκαταλείψει ακόμα την… ερασιτεχνική του ταυτότητα τουλάχιστον τους επόμενους μήνες. " Οι επόμενοι στόχοι μου είναι να παίξω και στα υπόλοιπα τρία τζούνιο γκραν σλαμ και να κάνω ένα καλό ξεκίνημα στην κατάταξη των ανδρών (σ.σ. το γερμανικό διαβατήριο του έχει εξασφαλίσει ορισμένες wild cards στα γερμανικά επαγγελματικά τουρνουά). Ο στόχος μου ήταν να γίνω επαγγελματίας. Και τα επόμενα δύο χρόνια θέλω να μπω στην πρώτη 100αδα της παγκόσμιας κατάταξης πάντα στο μονό".

Μεγάλος στόχος αν σκεφτεί κανείς ότι κανένας Έλληνας (σ.σ. που να έχει γεννηθεί στη χώρα μας) δεν έχει φτάσει ποτέ τόσο ψηλά. Ωστόσο η καριέρα του Αλέξανδρου Φερδινάνδου Γεωργούδα μόλις άρχισε.


















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ