ΤΕΝΙΣ

Ο... Έλληνας του Αυστραλιανού Όπεν

Ο... Έλληνας του Αυστραλιανού Όπεν
γεωργουδας

Ο ελληνικής καταγωγής Αλέξανδρος-Φερδινάνδος Γεωργούδας διαπρέπει στο Αυστραλιανό Όπεν

Ο λόγος για τον ελληνικής καταγωγής Αλέξανδρο-Φερδινάνδο Γεωργούδα, ο οποίος αγωνίζεται με τα χρώματα της Γερμανίας και έχει φτάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης στην κατηγορία juniors.
Ο 18χρονος τενίστας (γεννηθείς στις 15/02/1991) βρίσκεται στο νούμερο 56 της παγκόσμιας κατάταξης στα juniors, ενώ πέρυσι τέτοια εποχή βρισκόταν μόλις στο νούμερο 591!

Η πορεία του νεαρού Γερμανού την τελευταία χρονιά ήταν εντυπωσιακή. Τον Αύγουστο κατέκτησε το πρωτάθλημα juniors της ITF στο Αλμέρε της Ολλανδίας, ενώ ένα μήνα αργότερα ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο Όπεν Σερβίας, που διεξήχθη στο Νόβι Σαντ.

Εκτός των άλλων, το Μάιο του 2008 ο Γεωργούδας αγωνίστηκε και σε τρία τουρνουά Futures επί ελληνικού εδάφους, στην Κω, στο Ηράκλειο και στην Καλαμάτα.

Στο Αυστραλιανό Όπεν, μόλις στην πρώτη του παρουσία σε Γκραν Σλαμ, έχει φτάσει μέχρι τα ημιτελικά, πετυχαίνοντας τέσσερις νίκες, τρεις εκ των οποίων απέναντι σε τενίστες που βρίσκονται στους κορυφαίους 15 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στον α' γύρο νίκησε τον Αυστραλό Άντριου Γουίτινγκτον με 2-0 (6-3, 6-1), ενώ στο β' γύρο ξεπέρασε το εμπόδιο του Ισπανού Κάρλος Μπολούδα-Πουρκίς (Νο 11 στον κόσμο) με 2-1 (6-3, 5-7, 7-5).

Η μεγάλη έκπληξη σημειώθηκε στον γ' γύρο, όταν απέκλεισε το νούμερο 6 της παγκόσμιας κατάταξης, τον Αυστραλό Τζέιμς Ντάκγουορθ με 2-0 (6-4, 6-4), ενώ τα ξημερώματα της Πέμπτης επικράτησε για τα προημιτελικά του Τσενγκ-Πενγκ Χσιέ (Νο 15) από την Κινεζική Ταϊπέι με 2-1 (7-6, 4-6, 6-4) και πήρε το "εισιτήριο" για τα ημιτελικά. Εκεί θα βρει τον Χούλεν Ουρίκεν από τη Γουατεμάλα, ο οποίος είναι από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, καθώς είναι νούμερο 2 στον κόσμο.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Αυστραλιανού Όπεν (www.australianopen.org) υπάρχουν πολλά σχόλια από Έλληνες φιλάθλους που στηρίζουν τον 18χρονο και τον ενθαρρύνουν να κατακτήσει το τρόπαιο.

Η αγάπη του Γεωργούδα για το τένις ξεκίνησε από την ηλικία των 3 ετών. Ο σύλλογος που ανέδειξε τον νεαρό τενίστα είναι ο Απόλλωνας Καλαμαριάς, ενώ προ διετίας αποφάσισε να ξενιτευτεί στη Γερμανία, όπου το άθλημα είναι πιο διαδεδομένο και υπάρχουν καλύτερες υποδομές για να αναπτύξει το ταλέντο του. Επιπλέον, το γεγονός ότι είχε γερμανική υπηκοότητα τού έδινε το πλεονέκτημα να αγωνιστεί με τα χρώματα της χώρας.

Πλέον, αγαπημένη του επιφάνεια είναι το χώμα, ενώ προπονητής του είναι ο συμπατριώτης του Σάσα Νένσελ. Στην καριέρα του μετρά 35 νίκες και 16 ήττες, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του, τού αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο, αλλά και video games, όπως και να βγαίνει βόλτες με τους φίλους του.
















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ