US OPEN

Ο Μαναρινό στο μονοπάτι του Τσιτσιπά

Ο Κριστιάν Μαναρινό
Ο Κριστιάν Μαναρινό Ⓒ 2021 KIRSTY WIGGLESWORTH/ ASSOCIATED PRESS

Ο Αντριάν Μαναρινό (Νο44 στον κόσμο) είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον δεύτερο γύρο του US Open. Διαβάστε όσα πρέπει να ξέρετε για τον Γάλλο τενίστα, που έχει φτάσει μέχρι και στο Νο22 του κόσμου.

Αντίπαλος του Στεφάνου Τσιτσιπά στον 2ο γύρο του US Open 2021 θα είναι ο Αντριάν Μαναρίνο, Νο44 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ. O Γάλλος τενίστας είναι 33 ετών, στο παρελθόν είχε φτάσει ως το Νο22 του κόσμου και έχει κατακτήσει έναν τίτλο της κατηγορίας ΑΤP.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έχει αντιμετωπίσει δύο φορές τον Μαναρίνο στο παρελθόν. Στην πρώτη τους συνάντηση στο Madrid Open 2019 το Νο3 του κόσμου είχε επιβληθεί με 6-2, 7-5. Ενώ από εγκατάλειψη σημαδεύτηκε η τελευταία τους αναμέτρηση, στο τουρνουά της Τζουχάι τον Σεπτέμβριο του 2019, με τον Έλληνα τενίστα να αποχωρεί από το κορτ με κράμπες λόγω της αυξημένης υγρασίας σε συνδυασμό με τη ζέστη που επικρατούσε εκείνη την ημέρα.

Κοινός παρονομαστής και για τους δύο στην πρεμιέρα, ότι χρειάστηκαν 5 sets για να περάσουν στον 2ο γύρο. Από τη μία ο Τσιτσιπάς που βγήκε νικητής μετά από το μεγάλο παιχνίδι κόντρα στον Άντι Μάρεϊ και από την άλλη ο Μαναρινό που χρειάστηκε να επιστρέψει από το 0-2 απέναντι στον συμπατριώτη του, Πιερ Ουγκ Ερμπέρ.

Ο Γάλλος εμφανίστηκε και πάλι στα κορτ μετά από 2 μήνες απουσίας, λόγω του τραυματισμού του στο Wimbledon, στο παιχνίδι του 1ου γύρου απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ, με τον Γάλλο να τραυματίζεται στον δεξί αστράγαλο, στο 4ο game κι ενώ προηγείτο με 2-1 sets.

Σε πρώτη ανάγνωση το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο για τον Τσιτσιπά, διότι ο Μαναρίνο διαθέτει μεγάλη εμπειρία. αλλά εξαρτάται από τη δική του ρακέτα, η οποία μπορεί να το κάνει αρκετά εύκολο. Μεγάλο ερωτηματικό είναι η κατάσταση που θα εμφανιστεί ο Τσιτσιπάς στο κορτ μετά τα όσα έγιναν έπειτα από το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Μάρεϊ και συνεχίζονται ακόμα…

Πηγή:Tennis24

TAGS US OPEN ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ