ΤΕΝΙΣ

O marathon man συνεχίζει

O marathon man συνεχίζει
Σάφιν (εκνευρισμένος)

Ο Μάρατ Σάφιν κέρδισε ένα ακόμη παιχνίδι στα πέντε σετ και ετοιμάζεται την αναμέτρηση με τον Άντι Ρόντικ

Ο 26χρονος Ρώσος κέρδισε ένα ακόμη παιχνίδι δύσκολα, πέρασε στον τρίτο γύρο και εκεί περιμένει τον Άντι Ρόντικ σε μία μάχη μεταξύ παικτών, που έχουν υπάρξει Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη.
Ο Σάφιν έχανε με 6-3, 5-7, 4-6, και 5-6 (30-30) στο τέταρτο σετ, όταν ξέσπασε νεροποντή αναγκάζοντας τους διοργανωτές να κλείσουν την οροφή στη "Rod Laver Arena". Όταν επανεκκίνησε το παιχνίδι, ο Σάφιν κέρδισε οκτώ συνεχόμενα γκέιμς για να πάρει το τέταρτο σετ με 7-6 (7-4) και το πέμπτο με 6-0.

Ο άσημος αντίπαλος του, 21χρονος Ισραηλινός Ντούντι Σέλα χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο με την ευκαιρία που έχασε, με τον Σάφιν ή αλλιώς μαραθωνοδρόμο να τονίζει " αν δεν ερχόταν η βροχή, θα είχα χάσει σίγουρα". Γνωρίζοντας το αυτό, πανηγύρισε με έξαλλο τρόπο τη νίκη και σκαρφάλωσε στην κερκίδα για να πέσει στην αγκαλιά των θαυμαστριών του.

Ο Ρότζερ Φέντερερ πάλι δεν είχε κανένα πρόβλημα στο να αποκλείσει τον βετεράνο Σουηδό Γιόνας Μπγιόρκμαν, το Νο6 Άντι Ρόντικ απέκλεισε τον Γάλλο Μαρκ Σιγκέ και ο Τόμι Ρομπρέδο έχασε μόλις επτά γκέιμς στην αναμέτρηση με αντίπαλο τον Αυστριακό Γιούργκεν Μέλτζερ.

Οι Ρωσίδες συνεχίζουν να κερδίζουν

Στο ταμπλό των γυναικών έξι εκπρόσωποι της Ρωσίας πέρασαν στον τρίτο γύρο, με το Νο3 Σβετλάνα Κουζνέτσοβα να κερδίσει την Αυστραλή Μονίκ Άνταμτσακ με 6-2, 6-1 για να αντιμετωπίσει στη συνέχεια την συμπατριώτισσα της, Μαρία Κιριλένκο.

Η Νάντια Πετρόβα, το άλλο μεγάλο ρωσικό όνομα της ημέρας, απέκλεισε την Ζιζέλα Ντούλκο από την Αργεντινή επίσης με 6-2, 6-1.

Η Όλγα Πούτσκοβα δεν ήταν τόσο τυχερή, αφού έπεσε πάνω στην Αμελί Μορεσμό. Η Γαλλίδα κάτοχος του τίτλου επικράτησε με 6-2, 6-2 αντιμετωπίζει στη συνέχεια την Τσέχα Έυα Μπιρνερόβα. Πάντως σε αυτό το παιχνίδι χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Αυστραλιανό Όπεν το Hawk-Eye.

Η επιστροφή στις νίκες συνεχίζεται για τη Σερένα Γουίλιαμς. Η Αμερικανίδα, το φόρεμα της οποίας μπερδεύεται (χρωματικά) με το κορτ, δυσκολεύτηκε να κερδίσει την Άν Κρέμερ από το Λουξεμβούργο με 7-6 (7-4), 6-2 και στον τρίτο γύρο, συναντιέται με την Πετρόβα σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι.

Στις νικήτριες της ημέρας συμπεριλαμβάνονται η Σέρβα Γέλενα Γιάνκοβιτς και η Νικόλ Βαϊντισόβα. Το τουρνουά αποχαιρέτησαν το Νο14 του ταμπλό, Ιταλίδα Φραντσέσκα Σκιαβόνε που έχασε με 6-3, 6-3 από την Τσέχα Λούσι Σαφαρόβα και το Νο18, Γαλλίδα Μαριόν Μπαρτολί, η οποία έπεσε θύμα της ταλαντούχας Λευκορωσίδας Βικτόρια Αζαρένκα με 6-0, 7-5.














ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ