ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έτοιμος να γυρίσει στο Βελιγράδι

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς σε στιγμιότυπο στο Davis Cup
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς σε στιγμιότυπο στο Davis Cup © 2021 MANU FERNANDEZ / AP IMAGES

Το σίριαλ των τελευταίων ωρών, φαίνεται πως φτάνει στο τέλος του. Οι Αυστραλοί δεν επιτρέπουν στον Νόβακ Τζόκοβιτς να μπει στη χώρα και ο θρύλος του τένις ετοιμάζεται να γυρίσει στο Βελιγράδι.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης (5/1), από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι οι αρχές της Βικτόρια δεν επιτρέπουν στον Νόβακ Τζόκοβιτς να μπει στην Αυστραλία, έγιναν πολλά. Το γεγονός ότι ο θρύλος του τένις προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Τουλαμαρίν της Μελβούρνης χωρίς τα απαραίτητα -σύμφωνα με τις αρχές της χώρας- έγγραφα προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών, φαίνεται όμως ότι το σίριαλ οδεύει προς το τέλος του καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σέρβος σταρ ετοιμάζεται να ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής στην πατρίδα του.

Οι πρεσβείες της Σερβίας στην Αυστραλία και της Αυστραλίας στην Σερβία βρίσκονται τις τελευταίες ώρες σε διαρκή επικοινωνία, ο Τζόκοβιτς πήρε μετά από αρκετές ώρες το κινητό του τηλέφωνο, παραμένει ωστόσο υπό κράτηση σε απομόνωση την ώρα που η ομάδα του (προπονητής, φυσιοθεραπευτής κτλ.) περιμένει τις εξελίξεις σε άλλον χώρο. Εξελίξεις που όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι θετικές για τον Νόλε, ο οποίος είχε πάρει ιατρική εξαίρεση για να ταξιδέψει μέσω Ντουμπάι στη Μελβούρνη για να μπει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του για το Australian Open που ξεκινάει στις 17 Ιανουαρίου.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα ο πρόεδρος της Σερβίας δήλωσε την υποστήριξή του στον Τζόκοβιτς, λέγοντας ότι θα παλέψει για εκείνον και για την δικαιοσύνη, την ώρα που ο πατέρας του Νόλε, ο Σέρτζαν Τζόκοβιτς, ζητούσε από τους συμπατριώτες του να είναι έτοιμοι για να κατέβουν στους δρόμους. Υπήρχαν φυσικά και αντίθετες γνώμες, με τον πολιτικό Νέναντ Τσάνακ να υποστηρίζει ότι ο Σέρβος τενίστας "είναι ένας ανεμβολίαστος γάιδαρος", με αποτέλεσμα να προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών για το timing αυτής της τοποθέτησης.

Δείτε στο 24:15 τι είχε πει ο Στέφανος Τσιτσιπάς για το θέμα του εμβολιασμού στην αποκλειστική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο SPORT24 και στον Βασίλη Σκουντή.

TAGS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ AUSTRALIAN OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ