ΤΕΝΙΣ

Ο Ντιέγκο Φορλάν ετοιμάζεται να κάνει το επαγγελματικό ντεμπούτο του στο τένις

Ο Ντιέγκο Φορλάν με τη φανέλα της Ουρουγουάης
Ο Ντιέγκο Φορλάν με τη φανέλα της Ουρουγουάης © 2013 EUGENIO SAVIO / AP IMAGES

Ο Ντιέγκο Φορλάν έχει αφήσει πίσω του το ποδόσφαιρο και σε ηλικία 45 ετών ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο του ως επαγγελματίας τενίστας.

Ο Ντιέγκο Φορλάν θα κάνει το επαγγελματικό ντεμπούτο του στο τένις τον Νοέμβριο. Ο 45χρονος πρώην ποδοσφαιριστής της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα παίξει στο διπλό στο Όπεν της Ουρουγουάης στο Μοντεβιδέο μαζί με τον Αργεντινό Φεντερίκο Κόρια.

Το τουρνουά ξεκινά στις 11 Νοεμβρίου και η συμμετοχή του Φορλάν επιβεβαιώθηκε από τους διοργανωτές μέσω ανάρτησης στα social media.Το Όπεν της Ουρουγουάης είναι μια διοργάνωση του ATP Challenger Tour, ένα σκαλί κάτω από το κύριο ATP Tour, και ο Κόρια έχει καταταγεί μέχρι και στο Νο. 49 της παγκόσμιας κατάταξης στα μονά. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νούμερο 101 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Φορλάν παίζει στο Senior Tour της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τένις (ITF) από τότε που αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο το 2018. Τον Αύγουστο, ο Φορλάν είχε δηλώσει ότι η ενασχόληση με το άθλημα που έπαιζε ως παιδί τον βοήθησε να ξαναβρεί την αδρεναλίνη που ένιωθε στο γήπεδο του ποδοσφαίρου: "Όλοι λένε ότι όταν αποσυρθείς από το ποδόσφαιρο, δεν πρόκειται να έχεις τίποτα σε σύγκριση με αυτό. Το κάνω επειδή μου αρέσει το τένις. Θα το έκανα απλά παίζοντας κοινωνικά, αλλά με έχει πάει σε ένα μέρος που παίρνω αυτή την αδρεναλίνη".

Ο Φορλάν, ο οποίος είναι αριστερόχειρας, χρησιμοποιεί ένα επιθετικό στιλ παιχνιδιού από την baseline στο μονό. "Αν με δείτε να παίζω, θα σκεφτείτε: "Αυτός ο τύπος παίζει από παιδί, γιατί η τεχνική του θυμίζει περισσότερο παίκτη του τένις. Φυσικά, όχι ένας επαγγελματίας τενίστας. Αλλά μοιάζει σαν να έπαιζε τένις σε όλη του τη ζωή. Δεν λέω ότι είμαι καλός παίκτης, αλλά αν με δείτε να παίζω σήμερα θα δείτε έναν τενίστα, όχι έναν πρώην ποδοσφαιριστή", πρόσθεσε σε συνέντευξή του στην Athletic.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ