ΤΕΝΙΣ

Ο "πάπιας" στα κορτ

Ο "πάπιας" στα κορτ
Μάρεϊ

Ο 19χρονος Άντι Μάρεϊ προπονείται αυτές τις ημέρες με τον Μάικλ Τζόνσον για να τρέχει σαν "πάπιας" στο κορτ

Ο νεαρός τενίστας που έγινε αρχικά διάσημος για όλους τους αρνητικούς λόγους (όταν άδειασε το στομάχι του στο κορτ), αποχαιρετάει το 2006 με την 17η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, νέο προπονητή και ολοκαίνουργια ζωή.

Ο Μάρεϊ με τα... στραβά δόντια θα ξεχειμωνιάσει μακριά από την πατρίδα του και συγκεκριμένα στην Καλιφόρνια, όπου διαμένει ο προπονητής του, Μπραντ Γκίλμπερτ.

Ο πρώην προπονητής του Άντρε Άγκασι ανέλαβε να οδηγήσει τον Μάρεϊ ψηλά και συγκεκριμένα να εκπληρώσει τη δήλωση του Γκόραν Ιβανίσεβιτς, ότι με σωστή δουλειά ο νικητής του τουρνουά στο Σαν Χοσέ, μπορεί κάποτε να γίνει Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Μάρεϊ είναι υποψήφιος για να αναδειχθεί κορυφαία αθλητική προσωπικότητα της Μεγάλης Βρετανίας για το 2006 (τα αποτελέσματα ανακοινώνονται απόψε) και αυτές τις ημέρες απολαμβάνει στιγμές διασημότητας.

Αυτόν τον καιρό δουλεύει στη φυσική του κατάσταση με προπονητή τον Μάικλ Τζόνσον, τον παγκόσμιο ρέκορντμαν σε 200 και 400 μέτρα. Μεγάλο διακριτικό για έναν άσημο μέχρι πριν από λίγους μήνες τενίστα, να σε προπονεί ένας τέτοιος πρωταθλητής.

Πριν από λίγα χρόνια όλοι είχαν ζηλέψει την τύχη του Γερμανού Νίκολας Κίφερ, όταν εκμεταλευόμενος τη φιλία του Σεργκέι Μπούμπκα με τον τότε προπονητή του, Μπομπ Μπρετ έκανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης με τον Ουκρανό επικοντιστή.

Το πάρτι έχει και συνέχεια για τον Μάρεϊ, αφού ο προπονητής του (που πληρώνεται αδρά από τη βρετανική ομοσπονδία) έχει κανονίσει ορισμένα ματς για τον παίκτη του με αντίπαλο τον Άντρε Άγκασι.

Η ειρωνία είναι ότι ο Μάρεϊ είχε κάνει ρεζίλι τον Αμερικάνο "θρύλο", όταν είπε ότι κάποτε ο Άγκασι αρνήθηκε να του δώσει αυτόγραφο, κάτι που δεν θα έκανε ποτέ αυτό.

O Mάρεϊ θα μπορούσε να είχε τη δυνατότητα να κάνει την ίδια δουλειά με τον Γουόλκοτ, αν σε μικρή ηλικία δεν έλεγε "όχι" σε ένα μέλλον στην ακαδημία της Γκλάσκοου Ρέιντζερς, γιατί παραμένει φαν της Χιμπέρνιαν στην καρδιά.















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ