ATP

Ο Ρούμπλεφ πήρε εκδίκηση από τον Αλιασίμ και το σήκωσε στη Μασσαλία

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ πανηγυρίζει κόντρα στον Αλιασίμ
Ο Αντρέι Ρούμπλεφ πανηγυρίζει κόντρα στον Αλιασίμ 2022 DANIEL COLE / AP PHOTO

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ επικράτησε 2-0 σετ του Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ μετά από έναν συναρπαστικό τελικό και κατέκτησε το πρώτο τρόπαιό του μέσα στο 2022.

Μετά από έναν συναρπαστικό τελικό περίπου 2 ωρών, ο Αντρέι Ρούμπλεφ επικράτησε του Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ με 7-5, 7-6(4) κατακτώντας τον 1ο τίτλο του τη φετινή χρονιά, αλλά και τον 9ο στην καριέρα του σε 14 τελικούς.

Παράλληλα ο Ρώσος πήρε τη…ρεβάνς για την ήττα από τον Καναδό την περασμένη εβδομάδα στα ημιτελικά του τουρνουά στο Ρότερνταμ.

Αυτός ήταν ο 5ος τίτλος σε 250άρι τουρνουά για τον Ρούμπλεφ (σε 6 τελικούς), ενώ σε λίγη ώρα ο Ρώσος θα επιστρέψει και πάλι στο court όπου μαζί με τον…Ουκρανό Ντένις Μολτσάνοφ θα αντιμετωπίσουν στον τελικό του διπλού τους Ρέιβεν Κλάασεν (Ν. Αφρική) και Μπεν ΜακΛάλαν (Ιαπωνία).

Για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου ο Ρούμπλεφ χρειάστηκε να σβήσει και set-point του Αλιασίμ στο 12ο game του 2ου set τη στιγμή που ο Καναδός είχε το μομέντουμ του αγώνα μετατρέποντας το 3-5 σε 6-5.

Ο τελικός ξεκίνησε με τον Αλιασίμ να φτάνει σ’ ένα πολύ δύσκολο hold σβήνοντας 2 break-points του Ρούμπλεφ, ωστόσο στη συνέχεια με δικό του break έκανε το 2-0.

Ό,τι δεν έκανε ο Ρώσος στην αρχή του set το έκανε αμέσως μετά παίρνοντας το break πίσω (2-1), με τον Καναδό πάντως να μη μπορεί να βρει πρώτο service, ενώ είχε πρόβλημα και στο να κερδίσει πόντους όποτε έβρισκε (63%).

Το καθοριστικό break του set ήρθε την κατάλληλη στιγμή για τον Ρούμπλεφ, ο οποίος προηγήθηκε με 6-5 παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια του για να κλείσει το set, κάτι το οποίο έκανε με ένα εύκολο hold.

Το 2ο set ωστόσο ήταν και το πιο ανταγωνιστικό. Ο Ρούμπλεφ βρήκε δύο φορές break, με τον Αλιασίμ να σβήνει μόνο το ένα από τα δύο μένοντας πίσω στο σκορ με 2 games (3-5).

O Καναδός με love game μείωσε σε 5-4, με τον Ρούμπλεφ να έχει και πάλι την ευκαιρία να κλείσει κι αυτό στο set στο service του. Ωστόσο, αυτή τη φορά ο Αλιασίμ με ένα επιβλητικό break (love) ισοφάρισε σε 5-5 και με hold αργότερα έκανε το 6-5.

Μάλιστα στο επόμενο game έφτασε και σε set-point (30/40) με τον Ρούμπλεφ όμως να παίρνει τους επόμενους 3 πόντους οδηγώντας το 2ο set στο tie-break.

Εκεί 3 τραγικά λάθη στο inside out από τον Αλιασίμ έφεραν μπροστά τον Ρούμπλεφ με 3/0. Ο Ρώσος από την άλλη έκανε ένα αλάνθαστο tie-break και χωρίς να χάσει service έφτασε στο 7/4 και στον 9ο τίτλο της καριέρας του.

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ