ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες, Τζόκοβιτς: Έγινε μόλις ο πέμπτος στην ιστορία που κατακτά το "Golden Slam"

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει την κατάκτηση του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου στο Παρίσι μετά από τη νίκη του επί του Κάρλος Αλκαράθ | 4 Αυγούστου 2024
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει την κατάκτηση του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου στο Παρίσι μετά από τη νίκη του επί του Κάρλος Αλκαράθ | 4 Αυγούστου 2024 AP

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μονό ανδρών του ολυμπιακού τουρνουά στο Παρίσι, νικώντας τον Κάρλος Αλκαράθ, για να βάλει το όνομά του σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ που περιλαμβάνει άλλες τέσσερις εμβληματικές μορφές του τένις.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έδωσε ακόμη μία απάντηση στο χρόνιο ερώτημα για τον GOAT του τένις. Ο 37χρονος Σέρβος νίκησε με 7-6, 7-6 τον Κάρλος Αλκαράθ, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μονό ανδρών του ολυμπιακού τουρνουά στο Παρίσι και θα βάλει σε περίοπτη θέση στην τροπαιοθήκη τον μόνο φημισμένο τίτλο που έλειπε από την τεράστια συλλογή του.

Μάλιστα, με την επικράτησή του την Κυριακή (4/8) επί του Ισπανού πρωταθλητή έγινε μόλις ο πέμπτος παίκτης με Golden Slam στο μονό, που έχει κερδίσει δηλαδή τα τέσσερα μεγάλα Grand Slams (πολυνίκης ο Σέρβος με 24 τίτλους) και τον ολυμπιακό τίτλο.

Τα άλλα τέσσερα ονόματα που βρίσκονται σε αυτό το κλειστό κλαμπ καταδεικνύουν και τη σπουδαιότητα του επιτεύγματος του 37χρονου Σέρβου, αφού πρόκειται για τους Ράφα Ναδάλ, Σερίνα Γουίλιαμς, Αντρέ Αγκάσι και Στέφι Γκραφ.

Το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Όλα τα νέα και ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι εδώ! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και παρακολούθησε live την εξέλιξη των αθλημάτων και την κατάταξη των μεταλλίων στο Olympic Games
Matchcenter.

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24, αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ