ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες, Τζόκοβιτς - Ναδάλ: Η τιτανομαχία των 46 Grand Slams και η απόλυτη ισορροπία

Ολυμπιακοί Αγώνες, Τζόκοβιτς - Ναδάλ: Η τιτανομαχία των 46 Grand Slams και η απόλυτη ισορροπία
AP PHOTO/MICHEL EULER

Οι Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφα Ναδάλ θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά τένις την Δευτέρα (29/7, 14:30, ΕΡΤ1, Match Center SPORT24). Ο αγώνας μεταξύ τους θα είναι η 60η φορά που "συναντιούνται" στην καριέρα τους και η πρώτη μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008.

Για τον δεύτερο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά τένις θα διεξαχθεί η κορυφαία αναμέτρηση ανάμεσα στον Ράφα Ναδάλ και τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα (29/7, 14:30, ΕΡΤ1, SPORT24 Match Center).

Η σπουδαία μονομαχία θα είναι η 60η που θα δώσουν στην μέχρι τώρα καριέρα τους και θα είναι η πρώτη φορά που θα συναντηθούν σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από το Πεκίνο το 2008. Ο Τζόκοβιτς προηγείται στις αναμετρήσεις με τον Ναδάλ έχοντας 30-29 νίκες υπέρ του.

Οι δύο θρύλοι του τένις αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά το 2006 στα προημιτελικά του Roland Garros.

Η τελευταία φορά που κοντραρίστηκαν ήταν και πάλι στα προημιτελικά του Roland Garros το 2022. Ο Ναδάλ, στον συγκεκριμένο αγώνα είχε επικρατήσει με 3-1 στα σετ έναντι του Τζόκοβιτς.

Θυμίζουμε ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι κάτοχος 24 τίτλων Grand Slam και είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο μονό του τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

Ο Ράφα Ναδάλ έχει κατακτήσει 22 τίτλους Grand Slam και 2 χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το πρώτο του χρυσό μετάλλιο κατέκτησε στο μονό του τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2008 και το δεύτερο χρυσό στο Ρίο το 2016, στο διπλό.

Το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Όλα τα νέα και ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι εδώ! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και παρακολούθησε live την εξέλιξη των αθλημάτων και την κατάταξη των μεταλλίων στο Olympic Games
Matchcenter.

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24, αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ