ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες, Τζόκοβιτς - Τσιτσιπάς 2-0: Πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις ο Έλληνας τενίστας, αλλά λύγισε από τον Νόλε

Stefanos Tsitsipas of Greece hits a forehand shot to Zizou Bergs of Belgium during the men's singles tennis competition, at the 2024 Summer Olympics, Sunday, July 28, 2024, in Paris, France. (AP Photo/Andy Wong)
Stefanos Tsitsipas of Greece hits a forehand shot to Zizou Bergs of Belgium during the men's singles tennis competition, at the 2024 Summer Olympics, Sunday, July 28, 2024, in Paris, France. (AP Photo/Andy Wong) AP PHOTO/ANDY WONG

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε μεγάλη μάχη κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά ηττήθηκε με 2-0 σετ (6-3, 7-6) από τον σπουδαίο Σέρβο τενίστα και αποχαιρέτησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Το όνειρο της διάκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 έσβησε για τον Στέφανο Τσιτσιπά το βράδυ της Πέμπτης (1/8), μετά την ήττα με 2-0 σετ (6-3, 7-6) από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Philippe Chatrier, σε ένα πολύ έντονο ματς, το οποίο είχε διάρκεια 2 ώρες και 3 λεπτά.

Ο Σέρβος τενίστας κέρδισε για 12η φορά σε 14 αναμετρήσεις τον Έλληνα πρωταθλητή και προκρίθηκε στα ημιτελικά, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Λορέντσο Μουζέτι, ο οποίος κέρδισε νωρίτερα με 2-0 σετ (7-5, 7-5) του Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ο Τζόκοβιτς, No2 στην Παγκόσμια Κατάταξη, πήρε το πρώτο σετ με 6-3 μέσα σε 44 λεπτά, κρατώντας το δικό του σερβίς και κάνοντας break στον Τσιτσιπά στο 4ο game, με τη μία και μοναδική ευκαιρία που του δόθηκε. Την ίδια ώρα, ο Έλληνας τενίστας υπέπεσε σε 11 αβίαστα λάθη σε αυτό το πρώτο σετ.

Ο Τσιτσιπάς ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο σετ και κάνοντας δύο break, βρέθηκε να προηγείται με 4-0. Ο Νόλε -μετά τις ενοχλήσεις που είχε στο δεξί γόνατο- κατάφερε να μειώσει σε 4-2, προτού ισοφαρίσει σε 5-5. Οι δύο τενίστες έλυσαν τελικά τις διαφορές του στο tie-break, εκεί όπου ο Τζόκοβιτς είχε περισσότερες λύσεις και μεγαλύτερη ψυχραιμιά για να τελειώσει τη δουλειά.

Τα σετ: 6-3, 7-6

Το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Όλα τα νέα και ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι εδώ! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και παρακολούθησε live την εξέλιξη των αθλημάτων και την κατάταξη των μεταλλίων στο Olympic Games
Matchcenter.

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24, αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ