ΤΕΝΙΣ

Paris Masters: Έχασε 7 match points και αποκλείστηκε ο Μάρεϊ

Ο Άντι Μάρεϊ
Ο Άντι Μάρεϊ Ⓒ 2021 SETH WENIG/ ASSOCIATED PRESS

Ο Άντι Μάρεϊ έπαιξε 3 ώρες και 2 λεπτά κόντρα στον lucky loser, Ντόμινικ Κέπφερ και τελικά αποκλείστηκε από τον 1ο γύρο του Paris Masters, αφού πρώτα απώλεσε επτά match points.

Ακόμη ένας απίθανος αγώνας-θρίλερ προστέθηκε στο παλμαρέ του Άντι Μάρεϊ. Ο Βρετανός έπαιξε 3 ώρες και 2 λεπτά κόντρα στον lucky loser, Ντόμινικ Κέπφερ και τελικά αποκλείστηκε από τον 1ο γύρο του Paris Masters, αφού πρώτα απώλεσε επτά match points.

Ο Βρετανός, άλλοτε Νο1 τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, ήταν προγραμματισμένο να αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο τον Αμερικανό, Τζένσον Μπρούξμπι.

Την τελευταία στιγμή όμως, ο 20χρονος απέσυρε τη συμμετοχή του λόγω τραυματισμού και από το... παράθυρο, μπήκε στο κυρίως ταμπλό ο Κέπφερ. Ο Γερμανός είχε ηττηθεί στα προκριματικά από τον Μιομίρ Κετσμάνοβιτς.

Παρ' όλα αυτά, δεν άφησε την ευκαιρία να περάσει έτσι. Παίζοντας εξαιρετικό τένις σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα, έριξε στα σχοινιά τον Μάρεϊ και αφού "έσβησε" επτά ευκαιρίες του Σκοτσέζου για να "κλείσει" το ματς, προκρίθηκε στον 2ο γύρο με το εντυπωσιακό 6-4, 5-7, 7-6(9).

Ο Κέπφερ (Νο58) είχε πολλές ευκαιρίες να τελειώσει νωρίτερα την υπόθεση πρόκριση, μιας και έφτασε να προηγείται με 6-4, 5-3, όμως ο "επτάψυχος" 34χρονος που είχε απέναντί του, δεν έλεγε να το βάλει κάτω.

Παραδίδοντας μαθήματα αυταπάρνησης στο court, για ακόμη μια φορά, ο Μάρεϊ επέστρεψε από δύσκολη θέση, κέρδισε τα τέσσερα επόμενα games και έστειλε το ματς σε decider.

Εκεί, ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του και έφτασε μια ανάσα από τη νίκη... επτά φορές. Πρώτα δημιούργησε διπλό match point στο 4-5 υπέρ του (15-40), όμως είδε τον Γερμανό να βγαίνει ζωντανός από τη δοκιμασία.

Λίγες στιγμές αργότερα, όταν το παιχνίδι οδηγήθηκε για να κριθεί στο tie-break, ο Μάρεϊ προηγήθηκε με 4-6, 5-6, 6-7, 7-8 και 8-9, όμως όλες τις φορές ο Κέπφερ είχε απαντήσεις!

Στο πρώτο match point του (10-9), ο 27χρονος "έκλεισε" το ματς και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη. Ίσως, τη μεγαλύτερη της μέχρι τώρα καριέρας του. Στον 2ο γύρο, περιμένει να αντιμετωπίσει έναν εκ των Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ και Τζιανλούκα Μέιγκερ.

Πηγή: Tennis24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ