ΤΕΝΙΣ

Ποινή ενός έτους στον διαιτητή που είχε αποβάλει τον Τζόκοβιτς στο US Open

Ο διαιτητής Σόρεν Φρίμελ σε στιγμιότυπο του αγώνα του Τζον Ίσνερ με τον Νικολά Μαούτ στο Wimbledon 2010 | Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010
Ο διαιτητής Σόρεν Φρίμελ σε στιγμιότυπο του αγώνα του Τζον Ίσνερ με τον Νικολά Μαούτ στο Wimbledon 2010 | Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010 © 2010 ALASTAIR GRANT/ASSOCIATED PRESS

Ο Γερμανός διαιτητής Σόρεν Φρίμελ τιμωρήθηκε με ποινή 12 μηνών μετά από τους ισχυρισμούς για ανήθικη συμπεριφορά και κατάχρηση εξουσίας. Το 2020 είχε αποβάλει τον Νόβακ Τζόκοβιτς απ' το US Open.

Ο Γερμανός διαιτητής Σόρεν Φρίμελ, ο οποίος είχε αποβάλει τον Νόβακ Τζόκοβιτς από το US Open του 2020, τιμωρήθηκε με ποινή ενός έτους μετά από τους ισχυρισμούς για ανήθικη συμπεριφορά και κατάχρηση εξουσίας.

Ο Γερμανός, ο οποίος απουσίαζε από το Tour από το περσινό Wimbledon για προσωπικούς λόγους, φέρεται ότι μπήκε σε ένα είδους οικειοθελούς διαθεσιμότητας από τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Φρίμελ κατηγορήθηκε από έναν νεότερο διαιτητή για τη συμπεριφορά του, η οποία πυροδότησε μια έρευνα 5 μηνών σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ.

Ο Γερμανός εργάζεται ως επικεφαλής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ITF) από το 2014 και θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους διαιτητές της τελευταίας 10ετίας.

"Οι κατηγορίες έκαναν λόγο για ανάρμοστα σχόλια σε ένα συγκεκριμένο άτομο", ανέφερε εκπρόσωπος της ITF.

Η έκθεση με τις καταγγελίες στον Γερμανό διαιτητή εμπεριέχει τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις που αφορούσαν το ίδιο άτομο.

Η έρευνα που ακολούθησε περιελάμβανε μια σειρά συνεντεύξεων από πολλές πηγές μέχρι την έκδοση της ετυμηγορίας τον περασμένο Δεκέμβριο, η οποία επικυρώθηκε την περασμένη Δευτέρα (31/1) καθώς ο Φρίμελ δεν κατάφερε να κερδίσει στην έφεση.

Διαπιστώθηκε ότι ο Φρίμελ παραβίασε τρεις ρήτρες του Κώδικα Δεοντολογίας συμπεριλαμβανομένου και του άρθρου 13 το οποίο ορίζει ότι "οι υπάλληλοι δεν πρέπει να εμπλέκονται σε άδικη αντιεπαγγελματική, εγκληματική ή ανήθικη συμπεριφορά".

Φέρεται επίσης ότι παραβίασε και το άρθρο 14 το οποίο αναφέρει ότι "οι αξιωματούχοι δεν πρέπει να κάνουν κατάχρηση της θέσης/εξουσίας που έχουν και δεν θα θέτουν σε κίνδυνο την ψυχολογική, σωματική ή συναισθηματική ευημερία άλλων αξιωματούχων, παικτών ή προσωπικού του τουρνουά".

Η αναστολή καθηκόντων ενός έτους που επιβλήθηκε στον Φρίμελ φέρεται να έχει χρονολογηθεί από τις 19 Ιουνίου 2021 και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της 18ης Ιουνίου του 2022.

Ο Φρίμελ ήταν ο πρωταγωνιστής στο US Open του 2020 όπου απέβαλε τον Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον Σέρβο να χτυπάει με την μπάλα την επόπτρια γραμμών κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Ισπανό Πάμπλο Καρένιο Μπούστα για τον 4ο γύρο της διοργάνωσης.

Πηγή: Tennis24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ