ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία, Κόστιουκ: "Απαιτούμε η WTA να αφαιρέσει τα τουρνουά της Ρωσίας"

Πόλεμος στην Ουκρανία, Κόστιουκ: "Απαιτούμε η WTA να αφαιρέσει τα τουρνουά της Ρωσίας"
2022 AP PHOTO/SIMON BAKER

Με μήνυμά της μέσω Twitter η Ουκρανή τενίστρια, Μάρτα Κόστιουκ κατέκρινε την σιωπή της WTA για όσα συμβαίνουν στην χώρα της και απαίτησε να αφαιρεθούν τα τουρνουά του tour που διεξάγονται στη Ρωσία.

Η εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα της την Ουκρανία και η απόφαση της WTA να μην πάρει θέση στο θέμα, οδήγησε την Ουκρανή τενίστρια, Μάρτα Κόστιουκ (Νο54 της παγκόσμιας κατάταξης) να στείλει το δικό της μήνυμα μέσω Twitter και να ζητήσει την αφαίρεση των τουρνουά που διεξάγονται στη Ρωσία.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η WTA πήρε θέση σε θέματα που αφορούν τον ρατσιμό, ενώ και για την περίπτωση της Σουάι Πενγκ διέκοψε το τουρνουά που διεξάγεται στην Κίνα, όμως δεν έχει πράξει αναλόγως και για την Ρωσία.

"Εμείς οι αθλήτριες της Ουκρανίας θέλουμε να εκφράσουμε την έκπληξη και την απογοήτευση μας με την έλλειψη απάντησης από την WTA αναφορικά με όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας. Είναι ιδιαίτερα περίεργο πως σε άλλες περιπτώσεις αδικιών ΄΄η σεξουαλικής παρενόχλησης, η απάντηση της WTA ήταν άμεση και έντονη. Η χώρα μας δέχεται επίθεση.

Απαιτούμε από τη WTA να καταδικάσει άμεσα τη ρωσική κυβέρνηση και να αποσύρει τα τουρνουά της που διεξάγονται στη Ρωσία και η διεθνής ομοσπονδία τένις να κάνει το ίδιο. Το λέω αυτό με την πλήρη στήριξη των συναδέλφων μου από τη Ρωσία. Σταματήστε τον πόλεμο, σταματήστε τη ρωσική επιθετικότητα, φέρτε ειρήνη στα σπίτια μας. Να είστε άνθρωποι".

Η ανάρτηση της Κόστιουκ στο Twitter
Η ανάρτηση της Κόστιουκ στο Twitter

Η ανάρτηση της Κόστιουκ ακολούθησε αυτή της Σβιτολίνα μία μέρα νωρίτερα (28/2), με την συμπατριώτισά της να αναφέρει με ανάρτησή της πως δεν θα αγωνιστεί απέναντι σε Ρωσίδα ή Λευκορωσίδα αθλήτρια. "Πιστεύω, πως η παρούσα κατάσταση απαιτεί μια ξεκάθαρη θέση από τους οργανισμούς μας: Την ΑΤΡ, την WTA και την ITF", είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η Σβιτολίνα.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ