ΤΕΝΙΣ

Πρωτοφανή επεισόδια

Πρωτοφανή επεισόδια
Επεισόδια

Στα χέρια πιάστηκαν Κροάτες, Σέρβοι και Έλληνες οπαδοί την πρώτη ημέρα του Αυστραλιανού Όπεν

Τα πράγματα χειροτέρεψαν όμως πριν από λίγες ώρες στη Μελβούρνη, όταν έλαβαν χώρα επεισόδια με τη συμμετοχή Κροατών, Σέρβων και Ελλήνων ομογενών. Η ασφάλεια του "Melbourne Park" έδιωξε από το συγκρότημα περίπου 150 άτομα.
Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα βίας στην ιστορία των Grand Slam. Γκρουπ φιλάθλων με σημαίες της Σερβίας και της Κροατίας συγκρούστηκαν μεταξύ τους, με τους Έλληνες να υποστηρίζουν τους Σέρβους.

Οι αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για ρίψη μπουκαλιών από τις δύο πλευρές, οι οποίες άναψαν και καπνογόνα. Οι... οπαδοί ήρθαν στα χέρια και μάλιστα ένας εξ αυτών τραυματίστηκε, όταν χτυπήθηκε με ένα κομμάτι ξύλο.

Οι Σέρβοι μαρτύρησαν ότι το... ραντεβού είχε κλειστεί ημέρες πριν, με τον Σάσα Άλεσιτς να λέει "τους μισούμε τους Κροάτες, θέλουμε να διαλύσουμε το κεφάλι τους. Ξέραμε ότι θα έρθουν, αύριο θα είναι περισσότεροι. Περίπου 200 Κροάτες θα βρίσκονται στην εξέδρα και τότε θα δουν".

Τι θα γίνει αύριο; Στο κορτ 21 (σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα) θα διεξαχθεί το σημαντικότερο παιχνίδι του πρώτου γύρου μεταξύ του Κροάτη Μάριν Σίλιτς και του Σέρβου Ίλια Μπόζολιτς.

Οι Κροάτες είχαν πάει να δουν τον Μάριο Άντσιτς, όταν οι Σέρβοι στάθηκαν έξω από το κορτ και γιούχαραν τους Κροάτες που βρίσκονταν μέσα.

Ο Άντσιτς έκανε τον... Κινέζο όταν ρωτήθηκε για το αν άκουσε τα... γαλλικά και θυμήθηκε την καταγωγή του, λέγοντας "έχουμε τους καλύτερους οπαδούς και είναι γνωστοί για την σωστή υποστήριξη τους. Δεν ξέρω αν παρεκτράπησαν".

Η Σέρβα Γέλενα Γιάνκοβιτς εξέφρασε την ανησυχία της για τις επικείμενες αντιδράσεις στο ματς Σίλιτς-Μπόζολιτς και τόνισε ότι αυτού του είδους οι συμπεριφορές δεν έχουν θέση στο τένις, αλλά στο ποδόσφαιρο.












ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ