ΤΕΝΙΣ

Roland Garros: Έσταξε μέλι για Τσιτσιπά ο Τζόκοβιτς

Roland Garros: Έσταξε μέλι για Τσιτσιπά ο Τζόκοβιτς
AP PHOTO/CHRISTOPHE ENA

Με τα καλύτερα λόγια για την αξία και την μαχητικότητα του Στέφανου Τσιτσιπά, μίλησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς αμέσως μετά τη συγκλονιστική τους μάχη, το βράδυ της Παρασκευής, για το 2ο ημιτελικό του Roland Garros.

Ο Σέρβος προηγήθηκε με 2-0 σετ και είχε match point, σερβίροντας στο 5-4 του 3ου σετ, όμως ο Στέφανος ανέκαμψε και κατάφερε να στείλει το ματς στο καθοριστικό σετ, εκεί όπου μίλησε η εμπειρία και η αγωνιστική/σωματική ετοιμότητα του Νόλε.

"Δεν είμαι ικανοποιημένος με τον τρόπο που έπαιξα στο τέλος του 3ου και του 4ου σετ αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να διατηρήσω τη ψυχραιμία μου και την πνευματική μου διαύγεια σε όλο το ματς.

Παρ'όλο που έχασα το 3ο και το 4ο σετ, ένιωθα ότι ήμουν ακόμη ο καλύτερος τενίστας στο γήπεδο. Είχα περισσότερο έλεγχο και ένιωσα άνετα παίζοντας.

"Του αξίζουν συγχαρητήρια για τη μάχη που έδωσε για να επιστρέψει στο ματς. Έπαιξε φανταστικό τένις, ειδικά στο 4ο σετ, σώζοντας τόσα πολλά break points. Είναι μαχητής. Είναι ένας από τους καλύτερους τενίστες στον κόσμο.

Είχε μεγάλο κίνητρο να γυρίσει το ματς και τα πήγε πολύ καλά. Στο τέλος, έμεινε από δυνάμεις. Τότε ήταν που εγώ εκμεταλλεύτηκα τις ευκαιρίες μου και έκλεισα το ματς με επιβλητικό τρόπο" είπε ο 33χρονος Σέρβος που πέτυχε την 4η νίκη του σε έξι αναμετρήσεις με τον Τσιτσιπά.

Όσον αφορά δε στον μεγάλο κυριακάτικο τελικό απέναντι στον Ράφα Ναδάλ, ο Νόβακ Τζόκοβιτς επεσήμανε τις διαφορές του να αντιμετωπίζεις τον Ισπανό τενίστα στο Philippe Chatrier τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο.

"Ο Ράφα έχει χάσει μόλις δύο ματς στην καριέρα του σε αυτό το court. Προφανώς οι συνθήκες είναι διαφορετικές τώρα, απ'ότι συνηθίζουμε να παίζουμε τον Μάϊο και τον Ιούνιο. Νομίζω ότι τώρα είμαι πιο ευνοημένος, προφανώς για το γεγονός ότι η μπάλα δεν έχει τόσο μεγάλη αναπήδηση ώστε να φτάνει πάνω από τον ώμο σου, όπως αρέσει στον Ράφα να παίζει.

Ανεξαρτήτου, όμως, συνθηκών είναι ο Ράφα και είναι ένας τελικός στο χώμα. Παιχνίδι best-of-five απέναντί του, στον τελικό του Roland Garros. Το ξέρω αυτό το συναίσθημα" είπε χαρακτηριστικά ο Τζόκοβιτς ο οποίος έχει ηττηθεί από τον Ναδάλ στους δύο προηγούμενους τελικούς που έχουν παίξει στο Παρίσι.

"Έχω χάσει στα περισσότερα παιχνίδια που έχουμε παίξει εδώ αλλά τον έχω κερδίσει κιόλας στα προημιτελικά το 2015 σε straight sets. Δεν νιώθω σωματικά εξουθενωμένος από το σημερινό ματς των 4 ωρών. Έχω χρόνο για να ξεκουραστώ και ανυπομονώ για μια σπουδαία μάχη με τον Ράφα" , συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας να μιλάει για τον κορυφαίο αντίπαλό του, ο Νόλε επεσήμανε: "Έχω παίξει απέναντί του περισσότερες φορές από οποιονδήποτε άλλον αντίπαλο. Περίπου 60 παιχνίδια. Είναι ο σπουδαιότερος αντίζηλός μου, τον έχω αντιμετωπίσει σε τόσα σπουδαία ματς στο παρελθόν.

Σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και γνωρίζουμε ότι πρέπει να παίξουμε το καλύτερό μας τένις για να κερδίσουμε ο ένας τον αλλον. Είμαστε πολύ έμπειροι πλέον για να προσεγγίζουμε τέτοια παιχνίδια.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως το παιχνίδι μου και το παιχνίδι του θα επηρεαστούν από τις νέες συνθήκες. Θα παίξει ρόλο η κατάσταση του γηπέδου, αν είναι βαρύ, αν είναι γλιστερό, αν έχει αέρα".

Αυτό θα είναι το 57ο ραντεβού τους στο tour, με τον Τζόκοβιτς να έχει αποκτήσει προβάδισμα στα τελευταία τους ματς, έχοντας 29 νίκες και 26 ήττες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ