ROLAND GARROS

Roland Garros: Οδοστρωτήρας ο Ναδάλ

Ο Ράφαελ Ναδάλ πανηγυρίζει έναν πόντο επί του Κάμερον Νόρι στην αναμέτρηση του Roland Garros /5-6-2021
Ο Ράφαελ Ναδάλ πανηγυρίζει έναν πόντο επί του Κάμερον Νόρι στην αναμέτρηση του Roland Garros /5-6-2021 2021 MICHEL EULER/ASSOCIATED PRESS

Ο Ράφαελ Ναδάλ επικράτησε του Κάμερον Νόρι με 3-0 σετ (6-3, 6-3, 6-3) και προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Roland Garros για 16η φορά σε 17 παρουσίες.

Ο Ράφαελ Ναδάλ χρειάστηκε να ανεβάσει ρυθμό στο παιχνίδι του για να αποκλείσει τον Κάμερον Νόρι δίχως απώλειες, όμως το έκανε με πειστικό τρόπο και προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Γαλλικού Όπεν για 16η φορά σε 17 παρουσίες του στο Παρίσι.

Ο 34χρονος Ισπανός, έπαιξε το καλύτερο παιχνίδι του μέχρι στιγμής στο τουρνουά, κερδίζοντας τον φορμαρισμένο Βρετανό, Νο45 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, με 6-3, 6-3, 6-3 και στους "16" θα συναντήσει τον 20χρονο Ιταλό, Γιανίκ Σίνερ.

Αν και δεν ενέπνευσε μεγάλη σιγουριά -για τα δεδομένα του- πίσω από το σερβίς του, μιας και για πρώτη φορά στη διοργάνωση δέχθηκε δυο breaks, ο Ράφα έπαιξε εξαιρετικό παιχνίδι πίσω από το σερβίς του Νόρι και ξέφυγε από το Philippe Chatrier χωρίς να αγχωθεί.

Εκμεταλλευόμενος 6/12 break points που του εμφανίστηκαν, ο κάτοχος 13 Roland Garros, απώλεσε μόλις εννιά games κι έφτασε τις οκτώ σερί νίκες στο χώμα. Τρεις στο Παρίσι αυτή την εβδομάδα και πέντε στη Ρώμη πριν λίγο καιρό.

Ένα break ήταν αρκετό για να κάνει δικό του το εναρκτήριο κομμάτι του αγώνα. Στο 3-2 έκανε το step up και "έσπασε" για πρώτη φορά το σερβίς του Βρετανού, ώστε να φτάσει στο 1-0 λίγες στιγμές αργότερα (6-3)

Ο Ναδάλ δυσκολεύτηκε περισσότερο στο 2ο set, όταν και βρέθηκε πίσω με 1-3, όμως έδωσε φοβερές απαντήσεις στον Νόρι, κερδίζοντας τα επόμενα πέντε games του set. Το 1-3 μετατράπηκε σε 6-3 και ο Ισπανός έγινε το απόλυτο αφεντικό, έχοντας προβάδισμα με δυο sets πια.

Το 3ο set θύμισε αρκετά το 1ο, με τον Ράφα να πραγματοποιεί ξανά ένα break, στο 2-1 και να ολοκληρώνει πειστικά το ματς on serve, λίγα λεπτά πιο μετά (6-3).

Ο Ναδάλ ολοκλήρωσε το ματς με 35 winners αλλά και 29 αβίαστα λάθη, με τον Νόρι να αποχαιρετά την πολύ καλή για τον ίδιο clay court season, με 15 winners και 21 unforced errors.

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS ROLAND GARROS ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ