LAVER CUP

Ρουντ/Τσιτσιπάς - Σέλτον/Ταμπίλο 0-2: Ήττα με κάτω τα χέρια για το ευρωπαϊκό δίδυμο, αγκαλιά με τον τίτλο η Team World

Team Europe's Stefanos Tsitsipas reacts during his singles tennis match against team World's Thanasi Kokkinakis on the first day of the Laver Cup tennis tournament at the Uber arena in Berlin, Germany, Friday, Sept. 20, 2024. (AP Photo/Ebrahim Noroozi)
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Laver Cup του 2024 @2024 AP IMAGES/EBRAHIM NOROOZI

Βαριά ήττα με 2-0 (6-1, 6-2) γνώρισαν οι Κάσπερ Ρουντ και Στέφανος Τσιτσιπάς από τους Μπεν Σέλτον και Αλεχάντρο Ταμπίλο για το Laver Cup, με αποτέλεσμα η Team World να βρίσκεται δύο νίκες μακριά από την κατάκτηση του τίτλου.

Σε πανωλεθρία εξελίχθηκε για τους επίλεκτους της Ευρώπης το διπλό των ανδρών, καθώς οι Κάσπερ Ρουντ και Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισαν την ήττα με 2-0 (6-1, 6-2) από τους Μπεν Σέλτον και Αλεχάντρο Ταμπίλο.

Χαρακτηριστικό του γεγονότος ότι το ευρωπαϊκό δίδυμο έχασε με κάτω τα χέρια είναι ότι το ματς ολοκληρώθηκε σε κάτι παραπάνω από μία ώρα (69'), ενώ στο πρώτο σετ το μοναδικό game που πήραν ήταν όταν το σκορ βρισκόταν ήδη στο 5-0.

Στο δεύτερο σετ ο Νορβηγός και ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ήταν πιο ανταγωνιστικοί, αλλά η ανωτερότητα των αντιπάλων τους δεν τους επέτρεψε σε κανένα σημείο να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από το να μειώσουν δύο φορές στο game (2-1 και 3-2).

Το Laver Cup φτάνει στο τέλος του, καθώς η Κυριακή (22/09) είναι η τελευταία μέρα του τουρνουά, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε μνίκη πλέον δίνει τρεις και όχι έναν βαθμό.

Για την ώρα η Team World προηγείται με 8-4 έναντι της Team Europe και θέλει δύο νίκες για να πάρει τον τίτλο για το 2024.

TAGS LAVER CUP ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ