WIMBLEDON

Ρους - Σάκκαρη 0-2: Η βροχή δεν έκοψε τη φόρα στη Μαρία που πήρε την πρόκριση για τον τρίτο γύρο του Wimbledon

Ρους - Σάκκαρη 0-2: Η βροχή δεν έκοψε τη φόρα στη Μαρία που πήρε την πρόκριση για τον τρίτο γύρο του Wimbledon
@2024 AP IMAGES/KIRSTY WIGGLESWORTH

Η Μαρία Σάκκαρη (Νο.9) δεν πτοήθηκε από την ισχυρή βροχόπτωση που στην αρχή καθυστέρησε το ματς της και στη συνέχεια το διέκοψε προσωρινά, κέρδισε παίζοντας όμορφο τένις την Αράντσα Ρους με 2-0 σετ (7-5, 6-3) και πήρε την πρόκριση για τον τρίτο γύρο του Wimbledon.

Η Μαρία Σάκκαρη (Νο.9) δείχνει ότι έχει αφήσει οριστικά πίσω της το κακό προηγούμενο διάστημα που διένυσε σε αγωνιστικό επίπεδο παρουσιάζοντας ένα διαφορετικό και πιο απελευθερωμένο πρόσωπο στο Wimbledon.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια κέρδισε την Αράντσα Ρους με 2-0 σετ (7-5, 6-3), έκανε το έξι στα έξι κόντρα στην Ολλανδή και έκλεισε θέση για τον τρίτο γύρο του βρετανικού Όπεν, με στόχο να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα της στη φάση των 16 του τουρνουά.

Μεγάλη διαφορά στις δύο αθλήτριες ήταν ότι η Σάκκαρη είχε 100% (2/2) επιτυχία στα σωσμένα break points, ενώ η Ρας είχε μόλις 33,3% (1/3) και το φτωχό ποσοστό (38%) της Ολλανδής στους πόντους από δεύτερο σερβίς (6/16 προσπάθειες), την ώρα που η Ελληνίδα είχε 60% (18/30 προσπάθειες).

Το ματς

Η Μαρία μπήκε από την αρχή για να επιβάλει τον ρυθμό της και το κατάφερε μέχρι και το 2-1, όταν η βροχή έκανε και πάλι στην εμφάνισή της για να διακόψει για περίπου μισή ώρα την αναμέτρηση.

Όταν το ματς ξεκίνησε και πάλι η Ρους ισοφάρισε σε 2-2 games, με τις δύο τενίστριες να πηγαίνουν χέρι-χέρι μέχρι και το 12ο game.

Εκεί η Σάκκαρη έκανε το πολυπόθητο break και πήρε το πρώτο σετ με 7-5. Σημείο κλειδί στο να νικήσει το σετ η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ήταν το έβδομο game, το οποίο παρεμπιπτόντως ήταν και το μακροβιότερο στο παιχνίδι.

Η Μαρία δεν υπέκυψε στην πίεση της Ολλανδής και διατήρησε το σερβίς και συνάμα το προβάδισμά της.

Με φόρα από το πρώτο σετ η Σάκκαρη ξεκίνησε με love σερβίς game το δεύτερο, ενώ στο τέταρτο game λίγο έλειψε να "σπάσει" το σερβίς της Ρους, ωστόσο δεν εκμεταλλεύτηκε το ένα break point που είχε στη διάθεσή της.

Ό,τι, όμως, δεν κατάφερε στο τέταρτο game το πραγματοποίησε στο όγδοο παίρνοντας το break από την Ολλανδή για να κάνει το 5-3.

Η 28χρονη τενίστρια σέρβιρε για το 6-3 και τη νίκη, την οποία πήρε τελικώς για να διεκδικήσει την πρόκριση στη φάση των 16 του Wimbledon για πρώτη φορά στην καριέρα της.

TAGS WIMBLEDON ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ