ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

Σάκκαρη: Αυτό είναι το μονοπάτι της κορυφαίας Ελληνίδας τενίστριας στο Wimbledon

Maria Sakkari, of Greece, reacts as she plays Diane Parry, of France, at the BNP Paribas Open tennis tournament, Wednesday, March 13, 2024, in Indian Wells, Calif. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Η Μαρία Σάκκαρη @ 2024 MARK J. TERRILL / AP IMAGES

Η Μαρία Σάκκαρη (Νο.9) έμαθε το μονοπάτι της στην 8η συμμετοχή της στο Wimbledon, το μοναδικό major τουρνουά στο οποίο η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τον 3ο γύρο. Δείτε αναλυτικά την κλήρωσή της.

Μετά από τρεις σερί αποκλεισμούς στον πρώτο γύρο στα τελευταία χρονικά τουρνουά που αγωνίστηκε, η Μαρία Σάκκαρη (Νο.9) θέλει να "αλλάξει πρόσωπο" και να δείξει κάτι διαφορετικό εν όψει και της προετοιμασίας της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έμαθε το μεσημέρι της Παρασκευής (28/6) το μονοπάτι στο Wimbledon στην 8η συμμετοχή της στη διοργάνωση.

Πρώτη αντίπαλος της Σάκκαρη θα είναι η 24χρονη Αμερικανίδα, ΜαΚάρτνεϊ Κέσλερ (νο.118), ενώ σε περίπτωση πρόκρισης θα αγωνιστεί κόντρα είτε στην Ολλανδή Αράντσκα Ρους, είτε στην Κινέζα Γιουάν Γιου.

Εάν η 28χρονη τενίστρια καταφέρει να φτάσει στον 3ο γύρο του βρετανικού Όπεν θα βρει μπροστά της μία εκ των Εκατερίνα Αλεξαντρόβα ή Έμμα Ραντουκάνου.

Εφόσον περάσει για πρώτη φορά στην καριέρα της στη φάση των 16 του Wilbledon η πιθανότερη αντίπαλος είναι η Κινγουέν Ζενγκ, με τα πράγματα στα προημιτελικά και τα ημιτελικά να γίνονται πολύ δύσκολα για τη Μαρία.

Στις κορυφαίες οκτώ τενίστριες του τουρνουά θα τεθεί αντιμέτωπη με την Αρίνα Σαμπαλένκα, ενώ στις τέσσερις με μία εκ των Κόρι Γκοφ, Τζάσμιν Παολίνι, Ναόμι Οσάκα και Βικτώρια Αζαρένκα.

Στην άλλη πλευρά του ταμπλό βρίσκονται ονόματα όπως οι: Μαρκέτα Βοντρούσοβα, Ίγκα Σβιόντεκ, Έλενα Ριμπάκινα, Ντάνιελ Κόλινς και Τζέσικα Πεγκούλα.

Αναλυτικά το μονοπάτι της Σάκκαρη

1ος Γύρος: ΜαΚάρτνεϊ Κέσλερ

2ος Γύρος: Αράντσκα Ρους/Γιουάν Γιου

3ος Γύρος: Εκατερίνα Αλεξαντρόβα/Έμμα Ραντουκάνου

Φάση των 16: Κινγουέν Ζενγκ

Προημιτελικά: Αρίνα Σαμπαλένκα

Ημιτελικά: Κόρι Γκοφ/Τζάσμιν Παολίνι/Ναόμι Οσάκα/Βικτώρια Αζαρένκα

Τελικός: Μαρκέτα Βοντρούσοβα/Ίγκα Σβιόντεκ/Έλενα Ριμπάκινα/Ντάνιελ Κόλινς/Τζέσικα Πεγκούλα

TAGS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ WIMBLEDON WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ