WTA

Σάκκαρη: Η Μπάρτι αφήνει το νο1 και η Μαρία μπορεί να φτάσει ψηλότερα

Σάκκαρη: Η Μπάρτι αφήνει το νο1 και η Μαρία μπορεί να φτάσει ψηλότερα
AP PHOTO/TERTIUS PICKARD

Η Μαρία Σάκκαρη έχει την ευκαιρία να "πετάξει" ακόμη ψηλότερα μετά την ξαφνική αποχώρηση της Άσλεϊ Μπάρτι, η οποία ήταν (και παραμένει ως την ανανέωση) το Νο1.

Η Άσλεϊ Μπάρτι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, την πρώτη της μετά την απρόσμενη ανακοίνωση της αποχώρησής της από τη δράση.

Στη διάρκεια αυτής η 25χρονη τενίστρια εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτήν της την επιλογή και προς τιμήν υποστήριζε ότι δεν πρόκειται να κρατήσει το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στην επόμενη ανανέωση από την WTA. Είναι μια παράμετρος που ευνοεί όλες τις υπόλοιπες της λίστας, μιας και ανοίγει τον ανταγωνισμό.

Το πλεονέκτημα ανήκει φυσικά στην Πολωνή Ίγκα Σβιόντεκ, που την ακολουθούσε από απόσταση. Ωστόσο το ίδιο ευνοημένη είναι και η Μαρία Σάκκαρη, η οποία έχει τα φόντα να πατήσει στο νο2. Αρκεί φυσικά η Ελληνίδα να συνεχίσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις και να υπερασπιστεί τους πόντους της,

Το νο3 είναι η κορυφαία θέση για την Ελληνίδα.

Η Ισπανίδα Μπαντόσα είναι άλλη μια τενίστρια που μετά το τουρνουά στη Φλόριντα είναι πιθανό να βρίσκεται ψηλότερα.

"Το όνομά μου θα αφαιρεθεί από τη λίστα στην επόμενη σειρά κατάταξης. Θα είναι μια ευχάριστη περίοδος για το WTA Tour με το νέο Νο1", ανέφερε μεταξύ άλλων η Μπάρτι.

TAGS WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ