WTA

Σάκκαρη - Μέρτενς 2-0: Νίκη ψυχής για την Μαρία, προκρίθηκε στα ημιτελικά της Αγίας Πετρούπολης

Η Μαρία Σάκκαρη σε πανηγυρικό στιγμιότυπο
Η Μαρία Σάκκαρη σε πανηγυρικό στιγμιότυπο AP PHOTO/HAMISH BLAIR

Σε ένα παιχνίδι το οποίο κρίθηκε στο πρώτο του σετ η Μαρία Σάκκαρη επέδειξε τρομερά ψυχικά αποθέματα, επικράτησε 2-0 σετ της Μέρτενς και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης.

Στα ημιτελικά του τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης προκρίθηκε η Μαρία Σάκκαρη. Η Σακ σ' ένα παιχνίδι το οποίο κρίθηκε στο πρώτο του σετ επέδειξε τρομερά ψυχικά αποθέματα και επικράτησε 2-0 σετ της Μέρτενς.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου και κρίσιμου, όπως αποδείχτηκε σετ, το Νο7 της Παγκόσμιας κατάταξης βρέθηκε τέσσερις φορές με την πλάτη στον τοίχο, όμως κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα και να φτάσει στη νίκη.

Πλέον, στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει την Ιρίνα Μπέγκου η οποία νωρίτερα επικράτησε 2-0 σετ (6-4, 6-2) της Μαρτίντσοβα. Η 31χρονη Ρουμάνα βρίσκεται στο Νο 56 της Παγκόσμιας κατάταξης και έχει κατακτήσει τέσσερις τίτλους στην καριέρα της.

Αυτή θα είναι η τρίτη αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο τενίστριες και μετρούν από μία νίκη.

Το ματς: Το πρώτο σετ ήταν απολαυστικό για κάθε φίλο του τένις αφού είχε συναρπαστική εξέλιξη και πολλές ανατροπές. Οι δύο αθλήτριες κράτησαν ελάχιστες φορές το σερβίς τους προσφέροντας πολλά εντυπωσιακά ράλι.

Ο χορός των break άρχισε από την Μέρτενς στο τρίτο game και ακολούθησαν ακόμα δύο (ένα από την κάθε μία) και στη συνέχεια η Βελγίδα κράτησε το σερβίς της για να προηγηθεί με 4-2. Το ίδιο έπραξε και η Σάκκαρη για το 4-3 και στη συνέχεια πήρε τα επόμενα δύο games για να προηγηθεί εκείνη με 5-4.

Η απάντηση της Μέρτενς ήταν άμεση με δύο διαδοχικά games με αποτέλεσμα να σερβίρει για να κλείσει το σετ, όμως ξανά η Σάκκαρη της έκανε break και έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί ξανά η Βελγίδα είχε την ευκαιρία να φτάσει στο 1-0 σερβίροντας δύο φορές, αλλά εκ νέου η Σακ άντεξε και έφτασε εκείνη στο 1-0 με 7-6 (7).

Το δεύτερο σετ ήταν μια άλλη ιστορία και η Σάκκαρη φρόντισε να το ξεκαθαρίσει από την αρχή. Με δύο γρήγορα breaks τσάκισε ψυχολογικά την Μέρτενς και προηγήθηκε με 4-0. Ακολούθησε ένα ακόμα break για την 26χρονη Ελληνίδα πριν η αντίπαλός της κάνει το break για να μείνει ζωντανή στο σετ.

Η Βελγίδα κράτησε στη συνέχεια το σερβίς της μειώνοντας σε 5-2 και στη συνέχεια είχε τέσσερα break points, όμως ξανά η Σάκκαρη βρήκε τον τρόπο να μην μπλέξει και έκανε το 6-2 κλείνοντας τον αγώνα.

TAGS WTA ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ