ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

Σάκκαρη - Νιμάιερ 1-2: Πρόωρος αποκλεισμός για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο Bad Homburg Open

Maria Sakkari, of Greece, reacts to losing a point to Iga Swiatek, of Poland, during the final match at the BNP Paribas Open tennis tournament, Sunday, March 17, 2024, in Indian Wells, Calif. (AP Photo/Ryan Sun)
Maria Sakkari, of Greece, reacts to losing a point to Iga Swiatek, of Poland, during the final match at the BNP Paribas Open tennis tournament, Sunday, March 17, 2024, in Indian Wells, Calif. (AP Photo/Ryan Sun) @2024 RYAN SUN/AP IMAGES

Μετά από ένα συναρπαστικό ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε με 2-1 σετ από την Γερμανίδα Γιούλε Νιμάιερ και αποχαιρέτησε το Bad Homburg Open από το πρώτο κιόλας παιχνίδι της στο τουρνουά.

Η κατάρα του πρώτου αγώνα χτύπησε ξανά την Μαρία Σάκκαρη, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να γνωρίζει τρίτη διαδοχική ήττα σε πρεμιέρα, αυτή τη φορά στο πλαίσιο του Bad Homburg Open από την Γιούλε Νιμάιερ με 2-6, 6-2, 7-6(4), και να λέει αντίο στο τουρνουά με το καλημέρα.

Αρχικά, η Σάκκαρη, Νο 9 στην παγκόσμια κατάταξη, ήταν προγραμματισμένο να βρει μπροστά της στον πρώτο γύρο την Ιταλίδα Ελιζαμπέτα Κοτσαρέτο (Νο 44), όμως εκείνη αποσύρθηκε λόγω ασθένειας την τελευταία στιγμή και την αντικατέστησε η Γερμανία Γιούλε Νιμάιερ, Νο 88 στο ράνκινγκ.

Ο αγώνας άρχισε με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, αφού με το σκορ στο 3-2 υπέρ της στο πρώτο σετ, πήρε τρία στη σειρά games και το έκλεισε με 6-2 για να βάλει βάσεις πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Δυστυχώς, αυτές δεν ήταν τόσο γερές, με το δεύτερο σετ να φέρνει εντυπωσιακή ανατροπή σκηνικού και την Νιμάιερ να φτάνει εύκολα στο 4-1, για να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα επικρατώντας με 6-2 και να προσθέσει έξτρα πίεση στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Το τρίτο και καθοριστικό σετ ήταν το πλέον συναρπαστικό και κράτησε την περισσότερη ώρα (ο αγώνας ολοκληρώθηκε άλλωστε μετά από 2 ώρες και 34 λεπτά), με τις δύο αθλήτριες να φτάνουν στο 6-6 και να οδηγούνται στο τάι-μπρέικ, όπου εκεί η Μαρία το ολοκλήρωσε με δύο συνεχόμενα διπλά λάθη που έφεραν και τον οδυνηρό πρόωρο αποκλεισμό.

TAGS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ