Σερένα vs Σαφίνα
Η Σερένα Γουίλιαμς και η Ντινάρα Σαφίνα επιβίωσαν και έφτασαν μέχρι τον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν
Αυτή τη φορά είναι ο τελικός των μικρών αδερφών. Για τη Σερένα όλοι γνώριζαν πριν καν κερδίσει το πρώτο της τουρνουά ότι έχει γεννηθεί για να ξεπεράσει τη Βένους. Η δε Ντινάρα δεν μπορεί να είναι περισσότερο χαρισματική παίκτρια από τον αδερφό της, Μαράτ. Στο βάθος του χρόνου όμως η καριέρα της μπορεί να αποδειχθεί πληρέστερη από εκείνη του αδερφού της.
Υπάρχει και ένα δεύτερο στοιχείο: Όποια κερδίσει, θα περάσει στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Τη Γουίλιαμς ποσώς την ενδιαφέρει αφού στο μυαλό της αισθάνεται ότι είναι καλύτερη ακόμα και από το είδωλο της, τον Πιτ Σάμπρας. Η μεγάλη αυτοπεποίθηση ήταν πάντοτε το σπουδαιότερο όπλο της.
Η Ρωσίδα αντίπαλος της, όπως οι περισσότερες συμπατριώτισσες της με εξαίρεση την Αναστάζια Μισκίνα παλιότερα και τη Μαρία Σαραπόβα, υπέφερε σε αυτόν τον τομέα από την αρχή της καριέρας της. Η κατάκτηση ενός γκραν σλαμ τίτλου σε συνδυασμό με την αναρρίχηση στο Νο1 ή θα την παγιδεύσει ή θα την απελευθερώσει.
Στα 22 της χρόνια τώρα φαίνεται να απεγκλωβίζεται από το φορτίο με το οποίο την είχε βαρύνει ο αδερφός της στη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του. Όταν δηλαδή νίκησε τον Πιτ Σάμπρας στον τελικό του US Open το 2000 είχε δηλώσει στην αμερικάνικη τηλεόραση "αν είμαι εγώ καλός, πού να δείτε την αδερφή μου!".
Η Ντινάρα βούλιαξε τότε στην καρέκλα της. Άρχισε σιγά σιγά να αγωνίζεται τακτικά σε τουρνουά. Κάποια στιγμή αντιμετώπισε πρόβλημα με το βάρος της. Το έλεγξε και με αφετηρία τα χωμάτινα τουρνουά το 2008 άρχισε να διεκδικεί τη συμμετοχή σε μεγάλους τελικούς.
Η ιστορία θα γράψει ότι νίκησε τη Βελγίδα Ζιστίν Ενάν στον τελευταίο αγώνα της δεύτερης στην καριέρα της σε τουρνουά στη Γερμανία. Η Ρωσίδα έμαθε να παίζει τένις στο χώμα (σ.σ. ένας Ισπανός επιχειρηματίας χρηματοδότησε την καριέρα του Μαράτ και η οικογένεια μετακόμισε στη Βαλένθια το 1993). Συμμετείχε και έχασε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός. Αυτή είναι η καλύτερη επιφάνεια της.
Στα σκληρά γήπεδα αποδείχθηκε εξίσου καλή. Συμμετείχε στον ημιτελικό του US Οpen τον περασμένο Σεπτέμβριο όπου έχασε από τη Σερένα Γουίλιαμς.
Και ερχόμαστε στην Αμερικανίδα που παρά τα παραπανίσια κιλά που παίρνει από καιρό σε καιρό, παραμένει η πιο αθλητική τενίστρια που έχει εμφανιστεί από την εποχή της Στέφι Γκραφ.
Η πρόκριση της στον τελικό του απλού και του διπλού (σ.σ. με παρτενέρ τη Βένους) την ανέβασε στην πρώτη θέση της λίστας με τις παίκτριες με τα μεγαλύτερα κέρδη. Έχει κερδίσει 17.4 εκατομμύρια ευρώ και τώρα πια είναι η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια όλων των εποχών (σ.σ. ξεπέρασε την παίκτρια του γκολφ Ανίκα Σόρενσταμ που δεν αγωνίζεται πια).
Η τενίστρια-σχεδιάστρια μόδας-ηθοποιός-παίκτρια ριάλιτι-συγγραφέας διεκδικεί τον τέταρτο τίτλο της στη Μελβούρνη. Οι τρεις προηγούμενοι ήρθαν σε μονές χρονιές με διαφορά δύο χρόνων (2003, 2005, 2007).
Τέσσερις τίτλους σε ισάριθμους τελικούς έχουν κατακτήσει η (Αυστραλή) Μάργκαρετ Κορτ και η Μόνικα Σέλες (σ.σ. έχει εννέα γκραν σλαμ όσα και η Σερένα). Τέσσερις φορές έχουν κατακτήσει το τουρνουά η Στέφι Γκραφ και η (Αυστραλή) Ιβόν Γκούλαγκονγκ.
Η Σερένα θα προστεθεί σε καλή παρέα. Τα προγνωστικά είναι υπέρ της. Πέντε νίκες σε έξι αναμετρήσεις μετράει με αντίπαλο τη Σαφίνα. Μπάλα είναι όμως και γυρίζει!