US OPEN

Σίνερ - Φριτς 3-0: Ισοπεδωτικός ο Ιταλός, κατέκτησε το πρώτο US Open της καριέρας του

Jannik Sinner, of Italy, reacts after defeating Taylor Fritz, of the United States, to win the men's singles final of the U.S. Open tennis championships, Sunday, Sept. 8, in New York. 2024. (AP Photo/Seth Wenig)
Jannik Sinner, of Italy, reacts after defeating Taylor Fritz, of the United States, to win the men's singles final of the U.S. Open tennis championships, Sunday, Sept. 8, in New York. 2024. (AP Photo/Seth Wenig) AP

Ο Γιανίκ Σίνερ επιβεβαιώσε με τον πλέον πειστικό τρόπο ότι είναι αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο. Κέρδισε με 3-0 τον Γιανίκ Σίνερ στον τελικό του US Open και πανηγύρισε το πρώτο του Grand Slam στις ΗΠΑ και δεύτερο συνολικά, μαζί με το Australian Open, που κατέκτησε νωρίτερα μέσα στη σεζόν.

Ο Γιανίκ Σίνερ διπλασίασε τους τίτλους σε Major τουρνουά, αφού μετά το Australian Open, που κέρδισε στο ξεκίνημα της σεζόν, πανηγύρισε απόψε και το US Open, επικρατώντας άνετα με 3-0 (6-3, 6-4, 7-5) του Τέιλορ Φριτς.

Ο Ιταλός τενίστας επιβεβαίωσε με εμφατικό τρόπο ότι είναι αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος στον κόσμο και ότι δεν φιγουράρει τυχαία στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης. Από την άλλη, ο Φριτς, στον πρώτο τελικό Grand Slam της καριέρας του δεν μπόρεσε να σπάσει την κατάρα των Αμερικανών, που έχουν να δουν αθλητή τους να κερδίζει Major τίτλο στο ανδρικό τουρ από το 2003, όταν ο Αντι Ρόντικ είχε κατακτήσει το US Open.

Στο πρώτο σετ, ο Σίνερ είδε το δικό του 2-0 να γίνεται 2-3, αλλά στη συνέχεια πήρε τέσσερα διαδοχικά games, κάνοντας δύο breaks κι έφτασε στο 1-0. Στο δεύτερο σετ οι δύο φιναλίστ υπεραπίστηκε το σερβίς τους μέχρι το 5-4, αλλά σε εκείνο το σημείο Σίνερ έκανε ακόμη ένα break και έγραψε το 2-0.

Στο τρίτο σετ, ο Φριτς φάνηκε να βρίσκει τα ψυχολογικά αποθέματα και έφτασε να προηγείται με 3-5. Σε εκείνο το σημείο όμως, ο Σίνερ άλλαξε ρυθμό, έκανε δύο απανωτά breaks, κέρδισε τέσσερα διαδοχικά games κι έκλεισε το σετ και το ματς με 7-5.

Στατιστικά

Σίνερ - Τέιλορ

  • Ασοι: 6-10
  • Διπλά λάθη: 5-4
  • Ποσοστό πρώτου σερβίς: 51%-59%
  • Winners: 23-29
  • Αβίαστα λάθη: 23-29
  • Break points: 6/12-2/7
TAGS US OPEN ΓΙΑΝΙΚ ΣΙΝΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ