ΓΙΑΝΙΚ ΣΙΝΕΡ

Σίνερ: Βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία, αυτός είναι ο λόγος που δεν τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού

Σίνερ: Βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία, αυτός είναι ο λόγος που δεν τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού
Ο Γιανίκ Σίνερ σε αγώνα του για το Wimbledon @2024 AP IMAGES/MOSA'AB ELSHAMY

Φτηνά τη γλύτωσε ο Γιανίκ Σίνερ μετά την ανίχνευση απαγορευμένης ουσίας στον οργανισμό του. Η αιτιολόγηση του Διεθνούς Οργανισμού Ακεραιότητας Τένις και η ποινή του Ιταλού, που δεν περιλαμβάνει αποκλεισμό από την αγωνιστική δράση.

Στα μαλακά έπεσε ο Γιανίκ Σίνερ, μετά την ανίχνευσή του τον περασμένο Μάρτιο σε απαγορευμένη ουσία. Μάλιστα, αυτό συνέβη ύστερα από το τουρνουά Indian Wells που κατέκτησε, με συνέπεια να του αφαιρεθεί ο τίτλος και να υποχρεούται πλέον να επιστρέψει το χρηματικό έπαθλο που είχε κερδίσει.

Η εν λόγω απαγορευμένη ουσία είναι ένα απαγορευμένο αναβολικό στεροειδές, το οποίο, ωστόσο, σύμφωνα με την ITIA (Διεθνής Οργανισμός Ακεραιότητας Τένις) πέρασε στον οργανισμό του δίχως την ευθύνη του Ιταλού τενίστα.

Το πόρισμα που ανακοινώθηκε την Τρίτη (20/08) και με βάσει το οποίο το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης είναι αθώο, αναφέρει ότι η ουσία προσβλήθηκε από τον οργανισμό του Σίνερ μετά από χρήση σπρέι του φυσικοθεραπευτή του, για δικό του τραυματισμό στο χέρι, και εντριβή στον Ιταλό στα πλαίσια του μασάζ χωρίς τη χρήση γαντιού.

Μάλιστα, ο 23χρονος, που δεν κατάφερε να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι λόγω αμυγδαλίτιδας, ήταν ο μεγάλος νικητής στο 1000άρι τουρνουά Cincinnati Masters, ενώ αποτελεί και ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του US Open.

Θυμίζουμε ότι στις αρχές του 2024 κέρδισε το πρώτο Grand Slam της καριέρας του, το Australian Open.

"Μας ενθαρρύνει το γεγονός ότι δεν διαπιστώθηκε κανένα σφάλμα ή αμέλεια εκ μέρους του Γιανίκ Σίνερ. Θα θέλαμε επίσης να αναγνωρίσουμε τη στιβαρότητα της διαδικασίας έρευνας και την ανεξάρτητη αξιολόγηση των γεγονότων στο πλαίσιο του Προγράμματος Αντιντόπινγκ της Τένις (TADP), η οποία του επέτρεψε να συνεχίσει να αγωνίζεται.

Αυτό ήταν ένα δύσκολο θέμα για τον Γιανίκ και την ομάδα του και υπογραμμίζει την ανάγκη οι παίκτες και το περιβάλλον τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη χρήση προϊόντων ή θεραπειών. Η ακεραιότητα είναι υψίστης σημασίας στο άθλημά μας", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ATP.

TAGS ΓΙΑΝΙΚ ΣΙΝΕΡ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ