ΤΕΝΙΣ

Στον τελικό ο Τζόκοβιτς

Στον τελικό ο Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε του Γάλλου Ζο-Βιλφρίντ Τσονγκά και για πρώτη φορά στην καριέρα του θα λάβει μέρος στον τελικό του Γουίμπλεντον.

O Σέρβος χρειάστηκε λίγο περισσότερο από τρεις ώρες για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Τσονγκά με 7-6, 6-2, 6-7, 6-3. Είναι η πρώτη συμμετοχή του Τζόκοβιτς στον τελικό του φημισμένου τουρνουά.

Παρότι, την φετινή σεζόν, ο Τζόκοβιτς αύξησε το σερί του στο 47-1, ο Τσονγκά, ήταν αυτός που διασκέδασε με το παιχνίδι του το κοινό του Γουίμπλεντον.

Οι αντιδράσεις του Τσονγκά, ήταν εντυπωσιακές ορισμένες στιγμές. Ο Γάλλος είχε την τάση να ανεβαίνει πολύ γρήγορα στο φιλέ, κερδίζοντας αλλά και χάνοντας ορισμένους εντυπωσιακούς πόντους που ενθουσίασαν τους θεατές.

Στη ρουλέτα του τάι μπρέικ ο Τζόκοβιτς πήρε προβάδισμα στα γκέιμ. Ευκολότερα επικράτησε στο δεύτερο γκειμ με 6-2.

Στο τρίτο γκέιμ ήταν η σειρά του Τσονγκά να χαμογελάσει στο τάι μπρέικ. Δεν έχασε την ψυχραιμία του όταν ο Τζόκοβιτς βρέθηκε να έχει ματς μπολ.

Η αποφασιστικότητα δεν ήταν η ίδια στο τελευταίο γκέιμ καθώς ο Τζόκοβιτς, προηγήθηκε με 3-0. Ο δρόμος προς τον τελικό είχε ανοίξει για τον Σέρβο που επικράτησε τελικά 6-3.

" Είναι δύσκολο να το πεις με λέξεις. Είναι από τα καλύτερα συναισθήματα που βίωσα σε αγώνα τένις. Τα όνειρα μου γίνονται πραγματικότητα. Δουλεύω όλη μου τη ζωή γι' αυτό. Ονειρευόμουν να παίξω σε τελικό του Γουίμπλεντον από τότε που ξεκίνησα το τένις", δήλωσε ο νικητής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ