X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΤΕΝΙΣ

Sweet 19

Η Σερένα Γουίλιαμς κατέκτησε το Αυστραλιανό Όπεν για έκτη φορά. Με τη νίκη της επί της Μαρία Σαραπόβα ξεπέρασε σε τίτλους στα Grand Slam τη Μαρτίνα Ναβρατίλοβα και την Κρις Έβερτ.

Από το 2010 είχε να κατακτήσει η Σερένα Γουίλιαμς το Αυστραλιανό Όπεν. Πέντε χρόνια περίμενε για να αυξήσει τη συλλογή των πέντε τροπαίων που είχε κερδίσει ήδη και φέτος στη Rod Laver Arena κέρδισε το έκτο, το ιστορικό.

Έχει πλέον 19 Grand Slam τίτλους στο μονό (σ.σ στη Νέα Υόρκη είχε ισοφαρίσει το ρεκόρ των Μαρτίνα Ναβρατίλοβα και Κρις Έβερτ οι οποίες την είχαν καλωσορίσει στο γκρουπ τους, κάνοντας της δώρο ένα βραχιόλι). Είναι η τρίτη πιο επιτυχημένη τενίστρια στην ιστορία των Grand Slam, τρία λιγότερα από τη Στέφι Γκραφ και πέντε μακριά από το απόλυτο ρεκόρ της Μάργκαρετ Κορτ.

Η 33χρονη Νο1 τενίστρια στον κόσμο επικράτησε 6-3, 7-6 (7-5) της Μαρία Σαραπόβα στον τελικό. Με 18 άσους, τον τελευταίο στο championship point, επιβεβαίωσε πως διαθέτει το καλύτερο σερβίς στην ιστορία του γυναικείου τένις. Για κάθε άσο που πέτυχε, ανακοίνωσε πως θα δωρίσει από 200 δολάρια σε φιλανθρωπικό σκοπό δηλαδή 17.600 δολάρια.

Θυμηθείτε πως καλύψαμε LIVE τον τελικό των γυναικών

" Το να στέκομαι εδώ με 19 τίτλους είναι κάτι που δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα συνέβαινε. Μην εγκαταλείπετε ποτέ γιατί δεν γνωρίζετε τι μπορεί να γίνει. Το μοναδικό που είχα όταν ξεκινούσα ήταν μια ρακέτα, ένα μπαλάκι και ελπίδα", δήλωσε η νικήτρια, θυμίζοντας το ξεκίνημα του "μύθου" των αδερφών Γουίλιαμς από το γκέτο στο Κόμπτον της Καλιφόρνια, γιατί ο πατέρας τους ο Ρίτσαρντ είχε διαβάσει για τα πολλά χρήματα που κέρδιζαν οι παίκτες στο τένις.

Μετά την πρόκριση της στον τελικό με αντίπαλο την ανερχόμενη 19χρονη Αμερικανίδα Μάντισον Κις η Γουίλιαμς ήταν άρρωστη. Το καλό αγωνιστικό πρόσωπο της Σαραπόβα δε έδωσε ελπίδα πως η Ρωσίδα θα μπορούσε να νικήσει το ...δαίμονα της μετά από 15 συνεχόμενες ήττες.

Οι σημαντικότεροι αγώνες στην καριέρα της Σερένα

Η Ρωσίδα έκανε μεγάλη προσπάθεια ειδικά στο δεύτερο σετ και ίσως να έχει την ευκαιρία της στους επόμενους αγώνες, ίσως όταν φτάσουμε στα χωμάτινα τουρνουά. Με ένα καλύτερο δεύτερο σερβίς ίσως να είχε μεγαλύτερη τύχη. Η Γουίλιαμς έδειξε από το ξεκίνημα του ματς τις διαθέσεις της, κάνοντας break.

Απίθανος winner της Γουίλιαμς:

Το εξαιρετικό θέαμα διέκοψε η βροχή που δυνάμωσε. Ο αγώνας διεκόπη με τη Γουίλιαμς να προηγείται με 3-2 γκέιμ και το σκορ να είναι 30-30 στο έκτο. Όταν το παιχνίδι συνεχίστηκε μετά από 13 λεπτά η Γουίλιαμς έβγαλε άσο στα 191χλμ/ώρα. Πήρε δέκα συνεχόμενους πόντους για να διαμορφώσει το 5-2. Η Σαραπόβα απάντησε με break για να μειώσει σε 5-3 και η Γουίλιαμς ανταπάντησε για να προηγηθεί με 6-3.

Η Σαραπόβα δεν κατάφερε να μαντέψει που πήγαινε το σερβίς της Γουίλιαμς σε όλο το ματς. Παρά τα δικά της άσχημα ποσοστά στο σερβίς, έδωσε τη "μάχη" της στο δεύτερο σετ, ενώ τρεις φορές έφερε την αντίπαλο της σε μειονεκτική θέση με ισάριθμα drop shot. " Ήθελα να κάνω τα πάντα για να παραμείνω στη διεκδίκηση του ματς. Στο τέλος δεν μπορούσα να πετύχω τη μπάλα με τη ρακέτα μου", είπε η Σαραπόβα.

Ένα από τα drop shots της Σαραπόβα στον τελικό:

Με ένα αβίαστο λάθος με το φόρχαντ στο 10ο γκέιμ (5-4 υπέρ της Γουίλιαμς) η Σαραπόβα χάρισε ευκαιρία στη Γουίλιαμς να κατακτήσει τον τίτλο. Με τρεις συνεχόμενους πόντους και ένα από τα dropshots η επίμονη Ρωσίδα νικήτρια στη Μελβούρνη το 2008, ισοφάρισε σε 5-5 και με love γκέιμ (6-6) έστειλε τον τελικό στο τάι μπρέικ.

Μπροστά με 6-5 η Γουίλιαμς σέρβιρε για τον τίτλο. Έκανε άσο και έβαλε τα χέρια της στη μέση για να ξεκινήσει τον πανηγυρισμό. Η διαιτητής έδωσε let. Δεν αντέδρασε η Γουίλιαμς. Ετοιμάστηκε για το δεύτερο σερβίς, εκτέλεσε με τον ίδιο τρόπο και με τον 18ο και τελευταίο άσο (88 στο σύνολο στο Αυστραλιανό Όπεν) πήρε τη νίκη. Ξέσπασε, χοροπηδώντας στη Rod Laver Arena.

Έτσι πανηγύρισε η Γουίλιαμς:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ