ΤΕΝΙΣ

Τα φώτα στην Σερένα

Τα φώτα στην Σερένα
γουιλιαμς

Η Σερένα Γουϊλιαμς είναι η νικήτρια του φετινού Όπεν Αυστραλίας

" Είναι φανταστικό αυτό που πέτυχα. Δέχθηκα πολλές κριτικές. Λέγανε ότι δεν ήμουν σε καλή φυσική κατάσταση ενώ κάτι τέτοιο δεν ίσχυε. Παίρνω μεγάλη ικανοποίηση με τη νίκη μου και κρατώντας το τρόπαιο απέδειξα σε όλους ότι έκαναν λάθος".

Η 25χρονη αθλήτρια κατακτά για δεύτερη φορά το συγκεκριμένο τουρνουά μετά το 2003 και πλέον βρίσκεται στην 14η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Παρόμοια νίκη στο τουρνουά είχε πετύχει στο παρελθόν μόνο η Γερμανίδα Στέφι Γκραφ επί της Ισπανίδας Αράντσα Σάντσες με 2-0 σετ 6-0, 6-2 το 1994.

Η αντίπαλος της Αμερικανίδας και φαβορί πριν την έναρξη της διοργάνωσης Μαρία Σαραπόβα, παραδέχθηκε την ανωτερότητα της αντιπάλους της: " Δεν μπορείς ποτέ να την υποτιμήσεις. Ξέρω τι ήταν ικανή να κάνει και το έδειξε σήμερα".

Η Γουίλιαμς προηγήθηκε 4-0 και 5-1 κερδίζοντας το πρώτο σετ σε μόλις 26 λεπτά. Στο δεύτερο σετ η κατάσταση δεν διαφοροποιήθηκε καθόλου με τον αγώνα να λήγει σε μόλις 63 λεπτά, υπέρ της Αμερικανίδας.

Η Σερένα Γουίλιαμς δεν αγωνίστηκε σε εννέα συνεχόμενα τουρνουά μετά τον αποκλεισμό της στον τρίτο γύρο του περσινού τουρνουά που διεξάγεται στην Μελβούρνη και αγωνίστηκε σε μόλις 16 ματς μέσα στο 2006. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κατρακυλήσει στην 140η θέση της κατάταξης, θέση που τελικά αποδείχτηκε πλασματική.









ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ