ATP

Θρίαμβος Χούρκατς, συνέτριψε τον Μεντβέντεφ και κατέκτησε το Χάλε

Ο Χούμπερτ Χούρκατς στο παιχνίδι με τον Μεντβέντεφ για το Miami Open
Ο Χούμπερτ Χούρκατς στο παιχνίδι με τον Μεντβέντεφ για το Miami Open © 2022 REBECCA BLACKWELL/ASSOCIATED PRESS

Ο Χούμπερτ Χούρκατς ήταν εξαιρετικός απέναντι στον Ντανίλ Μεντβέντεφ, επικράτησε 6-1, 6-4 και πανηγύρισε τον πέμπτο τίτλο του σε τουρνουά της ATP.

Ο φοβερός Χούμπερτ Χούρκατς, κατέκτησε τον 5ο ΑΤΡ τίτλο της καριέρας του και 1ο στο αγαπημένο του γρασίδι, συντρίβοντας τον Νο1 τενίστα του κόσμου, Ντανίλ Μεντβέντεφ, στον μεγάλο τελικό του Χάλε!

Ο Πολωνός, Νο5 του ταμπλό στο φετινό Terra Wortmann Open, μετά τις εντυπωσιακές νίκες επί των Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ και Νικ Κύργιου, σε προημιτελικά και ημιτελικά αντίστοιχα, έκανε μια… μπουκιά τον Μεντβέντεφ στον τελικό και στέφθηκε πρωταθλητής στο 500άρι τουρνουά της γερμανικής πόλης.

Μετά από μόλις 63 λεπτά, επικράτησε του 26χρονου Ρώσου με 6-1, 6-4 και τον ανάγκασε να παραμείνει χωρίς τίτλο για ακόμη μια εβδομάδα φέτος, μιας και, πλέον, ο Μεντβέντεφ μετράει τρεις ήττες σε ισάριθμους τελικούς μέσα στο 2022.

Ακόμη μια σπουδαία εμφάνιση από τον Νο12 τενίστα του κόσμου, που συνεχίζει να αποδεικνύει πως είναι παίκτης για τα μεγάλα ματς. Αυτή ήταν η 5η νίκη του, σε ισάριθμους ΑΤΡ τελικούς καριέρας!

Μάλιστα, την ερχόμενη Δευτέρα (20/6), θα κερδίσει δυο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και θα επιστρέψει στο Top10, για 1η φορά μετά από 6,5 μήνες.

Πλέον, ανήκει και σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ τενιστών, που έχουν κατακτήσει 5+ ΑΤΡ τίτλους και δεν έχουν χάσει κανέναν τελικό. Μόνο αυτός και ο Κάρλος Αλκαράθ βρίσκονται σε αυτή τη λίστα.

Ενώ, δεν είναι πολλοί οι τενίστες που ξεκίνησαν την καριέρα τους με 5-0 σε ΑΤΡ τελικούς. Μόλις επτά: Αλκαράθ, Χούρκατς, Γκούλμπις, Κλίζαν, Α.Μεντβέντεφ, Ένκβιστ και Σάλκεν.

Για να κάμψει την αντίσταση του Μεντβέντεφ στον τελικό, ο 25χρονος κέρδισε 38/51 πόντους πίσω από το σερβίς του, σέρβιρε εννέα άσους και δεν άφησε τον αντίπαλό του, να φτάσει καν σε break point.

Τι άλλο να ζητούσε ο Πολωνός, που περιόρισε όλα τα ατού του αντιπάλου του και αφού πρώτα τον έβγαλε εκτός ρυθμού, στη συνέχεια τον… εκνεύρισε, με το τέλειο παιχνίδι του. Έτσι, έφτασε στην πιο καθαρή και άνετη νίκη του μέσα στην εβδομάδα.

Μάλιστα, ο Μεντβέντεφ σε ένα σημείο του παιχνιδιού, που του πήγαιναν όλα στραβά, γύρισε στο box του, φώναξε έντονα στον προπονητή του, Ζιλ Σερβάρα, κι εκείνος… μάζεψε τα πράγματά του και αποχώρησε από το court, εμφανώς εκνευρισμένος με τη συμπεριφορά του παίκτη του!

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ