ΤΕΝΙΣ

Την ησυχία του αναζητεί ο Παγδατής

Την ησυχία του αναζητεί ο Παγδατής
Παγδατής (πετσέτα)

Ο πολύς ο κόσμος ενοχλεί τον Μάρκο Παγδατή. Ξανά για προπόνηση ο Ίβαν Λιούμπιτσιτς που αποκλείστηκε νωρίς νωρίς

Ο Νο11 παίκτης της παγκόσμιας κατάταξης εμφανίστηκε... σουλουπωμένος φέτος στη Μελβούρνη, χωρίς γένια, μέχρι και τα μαλλιά του δεν είναι πια ατημέλητα. Η φυσική του κατάσταση αποτελεί πάντα ερωτηματικό (θα μπορούσε να ρίξει λίγο το βάρος του) και το γκρουπ που τον ακολουθεί αυξήθηκε.
Ο Παγδατής φοβόμαστε ότι πραγματοποίησε τα λάθη που κάνει κάθε πετυχημένος ρούκι και τώρα το συνειδητοποίησε, όταν διαμαρτυρόμενος στα ΜΜΕ μετά τη νίκη του επί του Ράινερ Σούτλερ, τόνισε ότι αισθάνεται πίεση.

" Υπάρχει μεγάλη πίεση, όχι από τα ΜΜΕ ή το τουρνουά, αλλά από αυτούς που βρίσκονται μαζί μου. Αισθάνομαι μεγάλη πίεση", ανέφερε ο Παγδατής για να συμπληρώσει "ο πατέρας μου είναι εδώ, το ίδιο και ο αδερφός μου και δεν είναι συνηθισμένο τουρνουά για μένα. Αυτά τα στοιχεία αλλάζουν τα πράγματα. Θα προσπαθήσω να επιληφθώ της κατάστασης, να μιλήσω στους δικούς μου και να βρω έναν τρόπο".

Η... βολή του Παγδατή άλλαξε φέτος, αφού φανταζόμαστε ότι όπου κι αν πάει, θα τον ακολουθούν τα 16 ξαδέρφια του στη Μελβούρνη και η οικογένεια του που πραγματοποίησε το ταξίδι στην Αυστραλία. Ενδεχομένως, με την προϋπόθεση ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα, μία αλλαγή (προπονητή ή συστήματος προπόνησης) θα του χρειαζόταν.

Ο Κύπριος τενίστας μπορεί να μπει σε σκέψεις, αν κάτι στραβώσει κόντρα στον Γκαέλ Μονφίλς. Ο ταλαντούχος έγχρωμος Γάλλος σε αντίθεση με τον συνάδερφο του, περιμένει ακόμη την πρώτη του ευκαιρία. " Έχει μεγάλο σερβίς, σπουδαία φυσική κατάσταση και φοβερός μαχητής", είπε ο Παγδατής, που τον γνωρίζει καλά από τα ερασιτεχνικά τουρνουά που συμμετείχαν και οι δύο.

Άλλος για τη βάρκα μας

Στο μεταξύ δύο ήταν τα σπουδαία γεγονότα της πρώτης ημέρας και αναφερόμαστε στον αποκλεισμό ενός εκ των φαβορί (στα χαρτιά), του Κροάτη Ίβαν Λιούμπιτσιτς. Το Νο4 του ταμπλό έχασε από τον Αμερικάνο Ολυμπιονίκη, Μάρντι Φις με 6-4, 6-7 (2-7), 4-6, 4-6.

Η υπέρβαρη Σερένα Γουίλιαμς, επέλεξε να φορέσει αχλαδί φέτος. Τα κιλά μπορεί να ξεχείλιζαν από το φόρεμα της, όμως νίκησε για πλάκα το Νο27 του ταμπλό, Μάρα Σαντάντζελο με 6-2, 6-1, με τους δημοσιογράφους να αναρωτιούνται αν οι θλιβερές εμφανίσεις της τον τελευταίο καιρό ήταν κόλπο για να αποπροσανατολίσει τις αντιπάλους της.

Τη συγκλονιστικότερη νίκη της ημέρας σημείωσε ο κάτοχος του Αυστραλιανού Όπεν το 2005, Μάρατ Σάφιν. Στο τελευταίο παιχνίδι του προγράμματος χρειάστηκε να γυρίσει... από τους πεθαμένους, για να νικήσει τον Γερμανό Μπέντζαμιν Μπέκερ με 5-7, 7-6 (7-2), 3-6, 6-3, 6-4 και να κλείσει ραντεβού με τον Ισραηλινό Ντούντι Σέλα (απέκλεισε τον τραυματία Ταϋλανδό Πάραντορν Σρίσαπαν με 6-4, 6-2, 6-2).

Επιβλητική νίκη σημείωσε η Αμελί Μορεσμό βγάζοντας την πρώτη Αμερικανίδα εκτός, τη Σενάι Πέρι με 6-3, 6-4. Στον δεύτερο γύρο πέρασε και το Νο3 του ταμπλό, Σβετλάνα Κουζνέτσοβα που κέρδισε την Αυστραλή Τζέσικα Μουρ με 6-2, 6-0.














ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ